Pet­te­ri Tiai­nen

Arvonlisäveroasiantuntija
040 510 9862
petteri.tiainen@leckle.fi
HTM

Palvelen asiakkaitamme Kuopiosta käsin ja olen iloinen Lecklén laajentumisesta Itä-Suomeen. Olen opiskellut Joensuun yliopistossa oikeustieteitä (HTM) pääaineenani vero-oikeus. Urallani olen työskennellyt yli 15 vuotta monipuolisesti erilaisissa arvonlisäverotustehtävissä sekä Verohallinnossa että yksityisellä sektorilla big4-yhtiössä ja hieman pienemmässä tilintarkastusyhteisössä.

Minulle parasta työssäni on saada kuulla mielenkiintoisia tarinoita ja oppia tuntemaan yritysten kantavana kivijalkana toimivat ihmiset ja heidän historiansa henkilökohtaisesti. Sitä kautta voin parhaiten tarjota heille vaihtoehtoja myös tulevaisuuteen. Asiakkaina minulla on ollut monipuolisesti eri toimialoilta toimijoita aina yhden henkilön yhtiöistä suuriin kansainvälisillä markkinoilla operoiviin yhtiöihin saakka ja kaikkea siltä väliltä.

Olen avustanut asiakkaita hyvin monenlaisissa kysymyksissä mm. erilaisissa yritysjärjestelyissä ja konsernirakenteen suunnittelussa, verotarkastuksissa ja muissa Verohallinnon prosesseissa sekä tehnyt monipuolisesti erilaisia arvonlisäveroselvityksiä ja laskelmia. Usein työpöydälläni ovat olleet mm. rakentamiseen ja kiinteistöjen käyttöön liittyvät sekä sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kysymykset. Omana erityisosaamisalueena ovat yhdistysten ja säätiöiden yleishyödyllisyyteen liittyvät tulkinnat sekä julkisyhteisöjen arvonlisäverotuskysymykset.

Vapaa-aikani kuluu kaikenlaisen urheilun parissa joko itse harrastaen (juoksu, hiihto, kuntosali, golf, palloilulajit) tai penkkiurheillen - erityisesti Savon keltamustia värejä suurella ylpeydellä kannustaen.

Mottoni

”Don’t just want it – make it happen.”