Ko­ke­nut IPR-ju­ris­ti Ilk­ka Vuo­ren­maa Lecklén tii­miin

5.9.2024

Pitkän linjan IPR-juristi, liike- ja yritysjuridiikan asiantuntija Ilkka Vuorenmaa on liittynyt Lecklén tiimiin syyskuun alussa. Vuorenmaa on työskennellyt ennen Lecklélle siirtymistään pitkään Big Four -yhtiössä vastaten IPR-palveluista. Hänellä on myös vankka kokemus liikejuridiikan asiantuntijatehtävistä asianajotoimistoissa.

Vuorenmaa on toiminut juristina liike- ja yritysjuridiikan toimeksiannoissa mm. IPR-, ICT-, tietosuoja-, data-, liikesalaisuus-, ESG-, tekoäly-, markkinointi-, media- ja sopimusoikeudellisissa asioissa sekä niihin liittyvissä riitaprosesseissa, yritysjärjestelyissä, kansainvälistymiseen liittyvissä ja yleisesti yhtiöoikeudellisissa asioissa. Vuorenmaa on varatuomari ja myös kauppatieteiden maisteri.

Asiakkaina Vuorenmaalla on ollut suomalaisia ja ulkomaisia pörssiyrityksiä, start-up-yrityksiä, perheyrityksiä ja julkisyhteisöjä. Hän on toiminut lisäksi vastuullisena juristina sadoissa oikeudenkäynneissä ja viranomaisprosesseissa. Hän toimi mm. pääjuristina Iron Sky Universe Oy -elokuvien IPR-oikeudenkäynneissä Suomessa markkinaoikeudessa ja hän on ollut pääjuristina useissa korkeimman oikeuden julkaisemissa ennakkotapauksissa liittyen yhtiöoikeuteen ja IPR-asioihin.

Ilkka Vuorenmaa:

Olen jo pitkään seurannut Lecklén ja siellä olevien tuttujeni tekemistä. Kun tuli mahdollisuus päästä tiimiin mukaan niin tartuin mielelläni tilaisuuteen. Dynaaminen tekeminen, mukava porukka, mielenkiintoiset asiakkaat ja toimeksiannot ovat pistäneet silmään. Tulen mielellään hoitamaan asiakkaiden immateriaalioikeuksiin liittyviä asioita ja niihin liittyvää kaupallistamista. Sopimuksin pyrin välttämään riidat, mutta mielelläni puolustan asiakkaiden liiketoimintaa ja varmistan sen jatkumisen riskeittä. Tekniikan kehittyessä tekoälyyn, liikesalaisuuksiin ja datan käyttöön liittyvät asiat ovat myös tärkeitä.

Jouni Sivunen: Ilkka Vuorenmaan liittyminen osaksi Lecklén tiimiä on meille osa strategisia valintoja. Ilkan myötä saamme merkittävissä määrin laajennettua IPR-osaamistamme ja näin IPR-praktiikan kehittäminen ja sen tarjoamat palvelumahdollisuudet kasvavat olennaisesti. Ilkka on muutoinkin pitkän uran omaava juristi, joka vahvistaa kokemuksellaan koko tiimiämme.

 

 

 

Jaa artikkeli