Lecklé toi­mi neu­vo­nan­ta­ja­na Tam­pe­reen KV-Isän­nöin­ti Oy:n yri­tys­kau­pas­sa

19.6.2024

Retta Isännöinti on ostanut Tampereen KV-Isännöinti Oy:n osakekannan. Tampereen KV-Isännöinti Oy:n omistajayrittäjät Katariina Kivipensas ja Kari Mäkelä kommentoivat yritysjärjestelyä Retta isännöinnin tiedotteessa:

”Isännöintiala kehittyy nopeasti ja alalle kohdistuu paljon uusia vaatimuksia ja odotuksia. Yrityskaupan myötä saamme leveämmät hartiat uusiin haasteisiin vastaamiseksi. Meille oli tärkeää löytää toiminnallemme asiantunteva jatkaja, jonka käsiin voimme luottaa niin asiakkaamme kuin yrityksemme erittäin osaavat isännöintialan ammattilaiset.”

Yritysjärjestelystä

Lecklén laajasta palvelutarjonnasta toimeksiannon parissa työskennellyt tiimi koostui Corporate Finance-, vero- sekä lakiasiantuntijoista. Tiimi toimi myyjän neuvonantajana yritysjärjestelyn eri vaiheissa aina kaupan loppuunsaattamiseen saakka tarjoten juridista, verotuksellista sekä taloudellista neuvonantoa.

Lecklén tiimistä mukana toimeksiannossa olivat Heikki LeppänenLauri Torkkeli ja Suvi Lindfelt.

Katariina Kivipensas, Tampereen KV-Isännöinti Oy:

”Hoidimme yrityskaupan ensivaiheet omin avuin ja kun DD-vaihe ja neuvottelut suurista linjoista oli käyty ostajan kanssa, halusimme palkata avuksemme asiantuntijan käymään läpi kauppa-asiakirjoja. Saimme Leckléltä korvaamattoman avun yrityskauppamme viimeisessä ja tärkeimmässä osa-alueessa. Lecklén tiimin asiantuntemus auttoi meitä ymmärtämään kauppakirjojen sisällön ja muokkaamaan niitä yhdessä ostajan kanssa muotoon, jolla kauppa voitiin clousata kaikkia osapuolia miellyttävällä tavalla. Leckléläisten ammattitaito ja asenne olivat koko projektin ajan upeat ja tiimin kanssa oli erittäin miellyttävää asioida. Positiivinen asenne ja ymmärrettävyys näyttelivät tässä tarinassa suurta osaa ja niistä muodostui meille kuva, että yritys toteuttaa vahvasti mottoansa #positiivistajuridiikkaa.”

Lecklén Heikki Leppänen:

”Isännöintialalla on havaittavissa tilitoimistoalaa vastaavaa konsolidaatiota, kun suuret toimijat pyrkivät yritysostoin vastaamaan alaa haastavaan nopeaan digitaaliseen kehitykseen ja uusiin teknologioihin. Lisäksi isännöintiliiton vuoden 2023 tutkimuksen mukaan moni isännöintialan ammattilainen on myös jäämässä lähivuosina eläkkeelle. Leckléllä autamme yrittäjiä esimerkiksi sukupolvenvaihdoksissa ja yrityksen myynnissä avaimet käteen -periaatteella”

Lecklé onnittelee molempia osapuolia onnistuneista kaupoista!

 

Jaa artikkeli