Mi­la­nos­sa mi­ta­leil­le - Ink­ki Ino­la

30.5.2022

Lecklén trainee ja hiihdon kaksinkertainen paralympiaurheilija Inkki Inola kertoo, että harjoittelujakso lakitoimistossa on tuonut loistavaa vastapainoa ammattimaiselle harjoittelulle ja juuri käynnistyneelle uudelle treenikaudelle.

- Hienoa, että saimme järjestymään tämän trainee-jakson tähän kevään ylimenokaudelle, niin voin tehdä täysiä työpäiviä ja saada hyvää kokemusta lakitoimistomaailmasta. Olen viihtynyt Leckléllä todella mainiosti, Inola kertoo.

Inola sijoittui talvella järjestetyissä Pekingin paralympialaisissa upeasti neljännelle sijalle näkövammaisten 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. 23-vuotias Inola hiihti 2018 Pyeongchangin paralympialaisten sprintissä seitsemänneksi, joten Pekingin huikea suoritus oli uran parasta laatua.

Ja urheilijana nälkä kasvaa syödessä, joten Inola on asettanut jo tavoitteekseen Milanon paralympialaiset 2026.

- Tähtäin on asetettu tiukasti Milanoon, mutta sitä ennen on MM-kisoja ja muita tärkeitä mittelöitä. Treenimääräni ovat olleet noin 700 tuntia vuositasolla, mutta tavoitteenani on nostaa ne 750 tunnin hujakoille. Kyllä siinä saa useamman kerran tossun nauhoja kiristellä, Inola kertoo.

Näkövammaiset kilpailevat hiihdossa kaikki samassa sarjassa, mutta sarjan sisällä kilpailijat on luokiteltu vamman vakavuuden mukaan. Luokittelun perusteella kilpailijat voivat saada aikahyvitystä. Inolan B3-luokka on lievin parakilpailukelpoinen vamma, ja luokassa kilpaillaan ilman aikahyvitystä.

- Näkökenttäni on käytännössä normaali, mutta en näe tarkasti lähelle tai kauas. Kasvot ja ilmeet erotan muutaman metrin päähän.

Inolan luokassa hiihtävät voivat itse valita käyttävätkö opasta. Inola on päätynyt oppaaseen, jonka tehtävänä on hiihtää edellä ja antaa ohjeita esimerkiksi maaston muodoista ja käännöksistä.

- Tutuissa maastoissa pystyn hiihtämään hyvin ilman opastakin, mutta vieraammilla baanoilla etenkin alamäissä pitää ottaa vauhtia pois, Inola kertoo.

Laukaalainen on ehtinyt urheilun ohessa panostamaan myös opintoihin. Inola on 4.vuoden oikeustieteilijä Itä-Suomen yliopistosta, joten harjoittelu Leckléllä osui oivaan vaiheeseen opintopolkua.

- Olen ollut aina kiinnostunut yritystoiminnasta ja sääntelystä niiden taustalla. Leckléllä olen päässyt olemaan mukana ja avustamaan laaja-alaisesti erilaisissa yritysjuridiikkaan ja vero-oikeuteen liittyvissä toimeksiannoissa. On ollut upeaa päästä läheltä seuraamaan huippuammattilaisten työtä ja minut on otettu talossa todella hienosti vastaan.

Millaisia yhtäläisyyksiä löytyy lakitoimiston ja huippu-urheilun maailmasta?

- Niissä on yllättävän paljon samaa.  Molemmilla aloilla vaaditaan määrätietoista ja huolellista työtä tuloksia saavuttaakseen. Kumpaakaan alaa ei voi hoitaa menestyksekkäästi puolivaloilla, vaan joka päivä likoon on lyötävä se 110 prosenttia.

Inola kertoo vielä lopuksi, että Lecklélle päätymiseen liittyy vahvasti urheiluun sidoksissa oleva yksityiskohta.

-Tutustuin muutama vuosi sitten Lecklén Juho Wallenbergiin ikään kuin bisneksen yhteydessä. Hän osti minulta käytetyt sukset.

Kirjoittaja:

Inkki Inola

Legal Trainee

inkki.inola@leckle.fi

Hiihtokuva: Harri Kapustamäki

Jaa artikkeli