Lii­ke­toi­min­ta­kaup­pa

Haluatko myydä tai ostaa yritystoimintaa, mutta yrityksen taseella on ”ylimääräisiä” varoja, joita ei haluta myydä tai haluta ostaa?

Liiketoimintakaupan syitä voi olla useita. Riippuu myyjän ja ostajan intresseistä, kannattaako yrityskauppa toteuttaa liiketoiminta- vai osakekauppana. Liiketoimintakaupassa on sovittava tarkasti siitä, mikä on kaupan kohde (vrt. osakekauppa, jossa myytävät osakkeet on sinänsä helppo yksilöidä). Usein liiketoimintakauppaan kuuluu liiketoiminnan kuuluva sopimuskanta, työntekijät, omaisuus, IPR ja niin edelleen. Sen sijaan esimerkiksi yhtiöllä oleva liiketoimintaan liittymätön sijoitusvarallisuus kuten myös muut yhtiön velat ja vastuut voidaan rajata liiketoimintakaupassa kaupan kohteen ulkopuolelle.

Koska liiketoimintakaupassa ei myydä osakkeita (eli oikeushenkilöä itseään ei myydä osaksi tai kokonaisuudessaan), harjoitetaan ostettua liiketoimintaa kaupan jälkeen eri y-tunnuksella kuin ennen kauppaa. Tämän vuoksi liiketoimintakaupassa on huomioitava muun muassa liiketoimintaan liittyvien sopimusten ja lupien ehdot sekä mahdolliset sopimusten siirtokiellot. Mikäli siirtäminen on kiellettyä tai rajoitettua, tulee mahdollisuus siirtää sopimuksia varmistaa sopimuksen toiselta osapuolelta jo ennen kaupan tekemistä.

Lecklén asiantuntijat avustavat sinua arvioimaan, onko osakekauppa vai liiketoimintakauppa tilanteessanne parempi vaihtoehto. Lisäksi autamme teitä tarvittavien asiakirjojen laatimisessa.

Hinta:

250 euroa/h + alv tai erikseen sovittu kilpailukykyinen ja kiinteä hinta.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.