Avus­ta­mi­nen avio­ero­ti­lan­tees­sa

Tarvitsetko neuvoja avioliiton avioeroon liittyen? Ovatko avioeron hakeminen tai ositus taikka omaisuuden erottelu avioerossa asioita, johon kaipaat oikeudellista apua? Mietitkö, mitä kaikkea erotilanteessa on huomioitava ja mistä saa apua tarvittavien asiakirjojen laatimiseen?

Ensi vaiheessa tulee laatia avioerohakemus, joka jätetään kotipaikan tuomioistuimeen. Hakemuksen voivat tehdä puolisot yhdessä tai erikseen. Päätös avioerosta annetaan kuuden kuukauden harkinta-ajan jälkeen tai vaihtoehtoisesti kahden vuoden erillään asumisen jälkeen.

Eron yhteydessä voi olla ratkaistavana myös lasten huoltoon, tapaamiseen ja elatukseen liittyviä seikkoja sekä koko joukko omaisuuden jakamiseen liittyviä kysymyksiä, kuten yhteisen kodin kohtalo. Vanhemmat tuntevat lapsensa parhaiten ja ovat juuri oikeita henkilöitä ratkaisemaan sen, miten heidän lastensa asiat hoidetaan.

Omaisuuden jakamisesta kannattaa aina laatia sopimus, joka on useimmiten ositussopimus. Jos osapuolilla on avioehtosopimus, laaditaan usein sopimus omaisuuden erottelusta.

Asiat kannattaa pyrkiä ratkaisemaan osapuolten välisin keskusteluin ja sopimalla, sillä tuomioistuinkäsittelyyn siirryttäessä kuluriski asian selvittämiseksi kasvaa usein tarpeettoman suureksi. Asiantuntijamme avustavat teitä mielellään tarvittavien hakemusten, sopimusten ja muiden asiakirjojen laatimisessa kokonaistilanteenne vaatimalla tavalla. Mikäli osapuolten kesken ei sopimukseen päästä, voi lakimiehen käyttö jossain tilanteissa auttaa sopimuksen syntymistä.

Hinta:

Avustaminen avioerohakemuksen tekemisessä 250 euroa (sisältää alv.).

Tarvittavien sopimusten laatiminen alkaen 800 euroa (sisältää alv.). Hinta sisältää sopimusluonnoksen ja yhden muokkauskierroksen.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.