Sopimukset yhteiselämän päättymisen varalta

So­pi­muk­set yh­tei­se­lä­män päät­ty­mi­sen va­ral­ta

Haluatteko tehdä sopimuksen eron varalta ja varmistaa, että eronkin hetkellä toimitaan mahdollisimman pitkälti molempien yhteistä tahtoa ja etua kunnioittaen?

Tässäkin asiassa osapuolet voivat nauttia sopimusvapauden ja sopimuksen sitovuuden periaatteista. Voitte sopia vaikkapa siitä, kuka saa kissan ja kuka koiran. Tyypillisesti sopimuksella sovitaan esimerkiksi, että kumpi puolisoista jää asumaan yhteiseen asuntoon ja kumpi muuttaa pois.

Mikäli sopimuksen osapuolet ovat olleet keskenään avioliitossa, sopimus voidaan vahvistaa lopulliseksi ositukseksi avioeron tultua vireille. Sopimuksen tekeminen ei kuitenkaan estä pesänjakajan hakemista ja sopimuksen kohtuuttomuuteen voidaan tarvittaessa puuttua.

Sopimus voidaan laatia myös avoliiton päättymisen varalta. Mikäli avoliitto on kestänyt alle viisi vuotta, eikä pariskunnalla ole yhteistä lasta, on sopimuksen laatiminen erityisesti kannattavaa: Tällöin avoliiton purkautumisesta ei haeta erikseen tuomioistuimelta päätöstä, eikä mahdollisuutta omaisuuden erottelun hakemiselle ole. Sopimuksella turvataan yhteisen tahdon toteutuminen myös eron hetkellä ja ennaltaehkäistään mahdollisia kiistoja omaisuudesta.

Yhteiselämän lopettaminen voi olla raskasta, eikä riidoiltakaan aina vältytä, mutta asiaan voi ja kannattaa varautua. Sopimuksella helpotetaan omaisuuden jakamista. Asiantuntijamme auttavat teitä mielellään suunnittelemaan ja laatimaan sopimuksia myös yhteiselämän päättämisen varalta.

Hinta:

900 euroa + alv. (sisältää aloitusneuvottelun, sopimusluonnoksen ja yhden muokkauskierroksen)

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.