Työaikakirjanpito

Työ­ai­ka­kir­jan­pi­to

Työaikalain mukaan työnantaja on velvollinen kirjaamaan työntekijän tekemät työtunnit ja niistä suoritetut korvaukset.

Kirjanpitoon tulee merkitä työntekijöittäin joko säännöllisen työajan työtunnit, lisä-, yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit, sekä niistä suoritetut korvaukset taikka kaikki tehdyt työtunnit sekä erikseen yli-, hätä- ja sunnuntaityötunnit ja niistä suoritetut korotusosat.

Lain mukaan työntekijällä on oikeus pyynnöstä saada kirjallinen selvitys työvuoroluetteloiden ja työaikakirjanpidon itseään koskevista merkinnöistä. Työnantajan on myös toimitettava pyynnöstä jäljennös työaikakirjanpidosta esim. työsuojeluviranomaiselle.

Työnantajan vastuulla on huolehtia, että työaikakirjanpito ja muutkin työaika-asiakirjat, kuten työajan tasoittumissuunnitelma ja työvuoroluettelo ovat lainmukaisesti järjestetty. Työaikakirjanpidolla voi olla suuri merkitys esimerkiksi tilanteessa, jossa työnantajan ja työntekijän näkemykset tehdyistä työmääristä eroavat toisistaan.

Mikäli työaikakirjanpitoon liittyvät seikat herättävät kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä työoikeusasiantuntijoihimme! Lecklén kokeneet asiantuntijat auttavat käytännön kysymyksissä ja tulkintatilanteissa sekä tarvittavien asiakirjojen laadinnassa.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.