Toi­mi­tus­joh­ta­ja­so­pi­mus

Onko toimitusjohtajasopimuksenne kunnossa?

Osakeyhtiölaki antaa toimitusjohtajalle laajat valtuudet ja niiden vastapainoksi myös laajan vastuun. Toimitusjohtaja hoitaa yhtiön juoksevaa hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Toimitusjohtaja myös vastaa siitä, että yhtiön kirjanpito on asiaa koskevan sääntelyn mukainen ja varainhoito luotettavalla tavalla järjestetty. Hallitus valitsee toimitusjohtajan ja päättää hänen palkitsemisestaan.

Toimitusjohtaja ei ole työntekijä eikä häneen sovelleta työsopimuslakia. Tämän vuoksi toimitusjohtajan oikeuksista ja velvollisuuksista on syytä sopia ja tehdä se kirjallisesti.

Käytännön asioista, joita on hyvä sopia ovat palkan lisäksi mm. terveydenhuolto, vakuutukset ja lomaoikeudet. Toimitusjohtajan laajojen tiedonsaantioikeuksien vuoksi yhtiölle tärkeiden tietojen salassapidosta ja salassapitovelvollisuuden rikkomisen seurauksista on syytä sopia. Myös mahdollinen kilpailukieltotarve on huomioitava. Toimitusjohtajan eroamisesta tai erottamisesta ja näihin tilanteisiin liittyvistä ehdoista on syytä sopia erikseen riittävällä tarkkuudella.

Asiantuntijamme avustavat teitä mielellään toimitusjohtajasopimuksen ehtojen arvioinnissa ja lopullisen sopimuksen laatimisessa.

Hinta:

2.000 euroa + alv. (sisältäen luonnoksen ja max. kaksi muokkauskierrosta)

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.