Ee­me­li Nie­me­lä: Kuu­lu­mi­sia Lecklén trai­nee-jak­sol­ta

1.7.2024

Aloittaessani analyytikkoharjoittelijana Lecklén Corporate Finance –tiimissä olin hieman jännittynyt uusista haasteista ja konsulttikulttuurin omaksumisesta, joita rooli toisi mukanaan. Nyt kaksi kuukautta myöhemmin voin sanoa, että jännitys on muuttunut innostukseksi ja työharjoittelu on toistaiseksi ollut erittäin antoisa ja opettavainen. Lecklé on tarjonnut minulle monipuolisia ja mielenkiintoisia tehtäviä, joiden parissa työskennellä. Tämän myötä olen saanut syventää osaamistani ja kerryttää arvokasta käytännön kokemusta. Matkustaminen Tampereen ja Helsingin toimistojen välillä on ollut virkistävää ja näin hybridityöskentelyn aikana tapaamiset kasvokkain kollegojen kanssa eri toimistojen välillä on avannut minulle mitä Leckléläisyys oikeasti on – asiantuntijuutta ja vahvaa ammattitaitoa, pilke silmäkulmassa.

Yksi keskeisimpiä tehtäviäni on toistaiseksi ollut arvonmääritysten laadinta ja koenkin, että Leckléllä työskentely on nostanut arvonmääritystaitoni uudelle tasolle, joka on ollut itselleni todella mieluisaa. Yliopistolla akateemisia projekteja tehdessä moni asia tuppaa olemaan mustaa tai valkoista, joten on ollut avartavaa huomata, että termi harmaa olisikin ehkä sopivampi arvonmääritystä tehdessä eli jotain tältä väliltä. Käytettyjä parametrejä ei voidakaan ottaa suoraan listayhtiöiden sivuilta, vaan nämä analysoidaan tapauskohtaisesti, joka on tuonut oman haasteensa. Diskontattujen kassavirtojen analyysejä laatiessa on ollut kuitenkin hienoa huomata, kuinka syvällinen ymmärtäminen on kehittynyt ja oma osaamiseni yritysten taloudellisesta toiminnasta on noussut. Plussana nostan, että arvonmääritykset eivät ole keskittyneet vain yhteen alaan, joka on mahdollistanut laajemman oppimisen suomalaisesta yrityskentästä ja luonteesta. Toistaiseksi lyhyehkön ajanjakson aikana työpöydällä on ollut niin ostotoimeksiantoja kuin taloudellista neuvonantoa sekä sisäisten prosessien edistämistä. Oman kädenjäljen jättäminen näihin on ollut palkitsevaa.

Leckléllä hienoimpia asioita on ollut työskennellä koko työyhteisön kanssa, sekä vastuun saaminen. Kaikki kollegat ovat olleet äärimmäisen tukevaisia ja jakaneet omaa osaamistaan sekä kokemustaan. Näkemyksiä ja kommentteja on saanut pyydettäessä, mikä on auttanut navigoimaan monimutkaisissa projekteissa, kun oma pää on ollut pyörällä. Apua onkin saanut joustavasti, vaikka päivät ovat välillä olleet hektisiä. Tiimin tuki ja yhteishenki on kuitenkin voittanut aina päivän päätteeksi.

Trainee-jaksoani on onneksi jäljellä vielä kaksi kuukautta ja haluankin käyttää jäljellä olevan ajan valmistautuakseni tulevaisuuteen analyytikkona ja asiantuntijana. Kaiken kaikkiaan odotan innolla, mitä tulevat kuukaudet tuovat tullessaan. Varma asia on, että Leckléllä se sisältää oppimista, kasvua ja uusia haasteita.

Hyvää kesää toivottaen,


Eemeli Niemelä

Analyytikkoharjoittelija

Jaa artikkeli