Hal­lin­toa ja huip­pu­pe­sis­tä

22.8.2023

Lecklén hallinnollisista asioista vastaava Timo Torppa tunnetaan myös Superpesisjoukkue Manse PP:n tuulennopeana etenijäjokerina. Manse pelaa parhaillaan tiukkaa puolivälieräsarjaa Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan ja taistelussa välieräpaikasta voitot ovat ennen tiistain ottelua Kouvolalle 2-1.

Vuonna 2018 taloon tullut Torppa on Lecklén yrityshistorian ensimmäinen ulkopuolinen työntekijä, jonka toimenkuvaan kuuluvat laajasti yrityksen hallinnolliset tehtävät.

- Vastuualueellani ovat mm. taloushallintoon, raportointiin, IT:n ja järjestelmien ylläpitoon, markkinointiin sekä yrityksen päivittäisiin toimintoihin liittyvät työtehtävät. Olen myös vahvasti mukana yrityksen sisäisissä prosesseissa sekä kehityshankkeissa.

Huippu-urheilun ja työelämän yhdistäminen vaatii hyvää suunnittelua sekä aikataulutusta. Torpan mukaan ammattimainen urheilu on kuitenkin mahdollista Leckléllä vallitsevan positiivisen johtamiskulttuurin tukemana.

- Täytyy kiittää työnantajaa ymmärtäväisestä suhtautumisesta urheilemiseeni. Varsinkin kesäkaudella peli- sekä treenitahti on tiivis, eikä paletin pyörittäminen olisi mahdollista ilman joustavaa ilmapiiriä. Olen kesällä lyhennetyllä työajalla ja talvet teen täyttä työpäivää, Torppa esittelee.

Torpan mukaan urheilu ja työt Leckléllä tasapainottavat toinen toisiaan.

- Minulle tällainen kuvio sopii erinomaisesti. Huonosti mennyt peli unohtuu viimeistään silloin, kun avaa työpaikan oven. Ja toisaalta pelikentällä työasioihin saa sopivasti etäisyyttä.

Torpan joukkueen Mansen kausi on ollut ailahtelevainen eikä pudotuspelisarjakaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Sunnuntaina joukkue kuitenkin nappasi Kouvolasta tärkeän voiton.

- Jos jatkamme tuolla tasolla, sarja kääntyy vielä meille. Usko on vahvasti siihen, että täältä tullaan.

Pelaaminen Superpesiksessä sekä työskentely Leckléllä tuovat Torpan arkeen lähtökohtaisesti hyvin erilaisia vivahteita. Yhdistäviäkin tekijöitä kuitenkin löytyy.

- Lopulta molemmissa on kyse joukkuepelaamisesta. Hyvän tiimin kanssa ilot ja surut on mukavampi jakaa ja käydä läpi. Hyvä työyhteisö muistuttaa hyvin paljon toimivaa urheilujoukkuetta, jossa myös roolit vaihtelevat, mutta jokaisen panosta tarvitaan.

 

Ottelukuva: Juuso Koro

 

Jaa artikkeli