Lecklé Cor­po­ra­te Fi­nance - ke­sä­kuu­lu­mi­sia

11.7.2023

Auringonpaiste, linnunlaulu ja jäätelön maku huulilla – nyt kun kesälomakausi on käynnistynyt, on mukava pysähtyä hetkeksi ja todeta, että me teimme keväällä oikeita asioita. Lecklén Corporate Finance -tiimi on pääsääntöisesti tällä hetkellä ansaitulla kesälomalla, mutta koska CF -tiimillä on takanaan varsin vauhdikas ja aktiivinen kevät, ajattelin avata lyhyesti mennyttä ja kertoa miltä tuleva syksy näyttää aurinkolasien läpi.

Vaikka vuodenvaihteessa toimintaympäristöömme liittyi useita epävarmuuksia, vastasimme haasteeseen kevään aikana määrätietoisella tekemisellä ja aktiivisella otteella pilke silmäkulmassa. Järjestimme esimerkiksi alkuvuodesta yhteistyössä pääomasijoittaja KPY:n kanssa yrityskauppa-aiheisen aamupalatilaisuuden, joka keräsi lähes 50 osallistujaa Pirkanmaalta ja muualta maakunnista. Yleinen toimintaympäristön epävarmuus aiheutti myös asiakaskentässämme harmaita hiuksia, ja osaltaan tämän johdosta olimme aktiivisia koulutusrintamalla, kun pyrimme havainnollistamaan esimerkiksi mitä vaikutuksia käyttöpääoman tehostamisella/optimoinnilla on yrityksen liiketoiminnan kehittämisessä. Arvonmäärityksien laadinnan lisäksi pidimme koulutuksia niiden roolista omistajanvaihdoksia silmällä pitäen.

Onnistuimme kevään aikana tarjoamaan asiakkaillemme arvoa, jotka ylittivät odotukset. Yhtenä esimerkkinä tästä mainittakoon Jere Hurskaisen johdolla toteutetut erilaiset strategiaprojektit esimerkiksi yrityskauppastrategioiden ja -viitekehyksien luomisessa sekä myyntifunnelien rakentamisessa ja monitoroinnissa.

On ollut hienoa, kun useat pitkänlinjan yrittäjät ovat osoittaneet luottamusta ja valinneet uuden valtakunnallisen vaihtoehdon myyntitoimeksiantojensa neuvonantajakseen. Esimerkiksi Hikinoro Oy:n myyntitoimeksiantoprojekti on jäänyt hyvin mieleen muun muassa yhtiön ainutlaatuisuuden ja sujuvan prosessin takia. Onnistunutta prosessia muisteltiin yrittäjän kanssa vielä heinäkuun alussa, kun teimme kalareissun Keski-Suomessa yhdessä myyjän ja projektitiimin kanssa. Suomen kesä osoitti jälleen monipuolisuutensa ja aurinkorasvan sijaan sadeviitat olivat oiva lisävaruste tällä kalareissulla. 😊

Tero Kurvinen kalastamassa

Kokonaisuudessaan kevät oli hyvä osoitus, että kykenemme suoriutumaan erinomaisesti haastavassakin toimintaympäristössä. Olen erittäin iloinen siitä asenteesta ja tavasta toimia, jolla jokainen CF-tiimin jäsen on tehnyt töitä - iso kiitos siitä koko tiimille. Samalla ollessani ylpeä kevään suorituksista, odotan tulevaa syksyä innolla. Meidän katseemme on horisontissa ja syksy näyttää jo tässä kohtaa CF-tiimin näkökulmasta mielenkiintoiselta ja työntäyteiseltä.

Useat projektit ovat osoittaneet, että taloudellisen neuvonannon lisäksi pystymme tarjoamaan sujuvasti yrityskauppoihin liittyvän juridisen ja verotuksellisen neuvonannon samasta paikasta. Tällä tavalla asiakkaamme saavat synergiaetuja ja kokonaisvaltaista palvelua samasta paikasta eri alojen asiantuntijoita hyödyntäen. Tästä on hyvä jatkaa.

Aurinkoista kesää!

Tero Kurvinen

Jaa artikkeli