Lecklé­läi­nen - Heik­ki Lep­pä­nen: "Pa­ras­ta asia­kas­työs­sä on en­nak­ko-odo­tuk­sien ylit­tä­mi­nen”

15.1.2024

Heikki Leppäsellä haastattelupäivän aamu on noudattanut tuttuja rutiineja. Edellisiltana vilkaisu kalenteriin seuraavan päivän tehtävistä, aamulla kuppi kuumaa eteen, ja hihat käärittyinä kohti hektisen päivän toimia.

Syksyllä Lecklélle siirtynyt Leppänen on ottanut vastuulleen Pirkanmaan aluejohtajan tehtävät ja toimii samalla Corporate Finance -tiimin analyytikkona.

- CF-tiimissä vastuualueellani ovat asiakashankinta ja toimeksiantojen projektihallinta ja johtaminen, sekä myös talouden substanssiosaamisen tuominen. Lisäksi aluejohtajana vastaan Pirkanmaan toimintojen ja palveluiden tunnettavuuden lisäämisestä vanhojen ja potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa, unohtamatta asiakashankintaa koko Lecklélle. Päiväni nivoutuvatkin vahvasti asiakastyön, sidosryhmien ja verkostoitumisen ympärille.  Toivottavasti pystyn myös omalla panoksellani vaikuttamaan Tampereen toimistomme kehittymiseen entistä mukavammaksi työpaikaksi, Leppänen kertoo.

Leppäsellä on noin 15 vuoden kokemus talouden asiantuntija- ja johtotehtävistä. Hän työskenteli aiemmin Big Four -yhtiössä ja viimeiset viisi vuotta SJK-konsernin talousjohtajana sekä varatoimitusjohtajana.

Tuore aluejohtaja käy läpi ensimmäisiä kuukausia Leckléllä tyytyväisin mielin.

- Fiilis ennakkoon oli, että pääsen työskentelemään piinkovien ammattilaisten kanssa. Odotukset ovat jopa ylittyneet, meillä on kasassa todellinen huippujengi, erittäin vahvalla ja monipuolisella osaamisella. Olen tykännyt todella paljon tästä ensimmäisestä vajaasta puolesta vuodesta.

Asiakkaat ja asiakasrajapinnassa operoiminen vilahtelevat taajaan Leppäsen puheissa. Ihmisten tapaaminen, sidosryhmät ja verkostot ovat kaikesta päätellen aluejohtajan sydäntä lähellä.

- Työssäni upeinta on asiakkaiden kohtaaminen ja tapaamisissa syntyvät keskustelut. Pääsen paneutumaan hyvin erilaisissa tilanteissa olevien asiakkaiden ja yritysten tarpeisiin ja etsimään niihin parhaita mahdollisia ratkaisuja.

Leppäsen mukaan palkitsevaa ovat erityisesti tilanteet, jossa konsultti pystyy ylittämään asiakkaan ennakko-odotukset.

- Onnistuneessa asiakassuhteessa konsultti pystyy auttamaan asiakasta ennakoivasti ja myös sellaisissa tarpeissa, joita asiakas ei ole itse huomannut tai tiennyt olevan olemassakaan. Yritänkin aina heti alussa muodostaa mahdollisimman kattavan kokonaiskuvan asiakkaan tilanteesta ja liiketoiminnasta. Näin syntyy hedelmällisiä ja elinkaareltaan pitkiä asiakkuuksia, joissa apu meiltä on hyvin kokonaisvaltaista.

Leppänen näkee, että kokonaisvaltaisuus ja monipuolinen osaaminen kuuluvatkin Lecklén suurimpiin vahvuuksiin.

- Meillä on tarjota asiantuntijoidemme kautta laaja palvelukavalkadi, niin laki- ja veropuolelta aina yrityskauppoihin ja HR:ään saakka. Tämä on ehdottomasti asiakkaidemme etu, mutta helpottaa myös omaa työtäni. Minun ei tarvitse tietää kaikkea, vaan huippuasiantuntemusta eri sektoreilta löytyy vierestä.

Teiskon Kämmenniemestä maailmalle ponnistanut paljasjalkainen tamperelainen näkee Pirkanmaan alueen tulevaisuuden kirkkaana.

- Alueen yritystoiminta on erittäin vireä ja eteenpäin katsova. Meillä on vahvaa ja modernia teknologiaosaamista ja perinteisesti vahva teollisuusyrityssektori. Pirkanmaalla on valtava määrä todella erilaisia yrityksiä hyvin monilta toimialoilta. Sanonta saattaa olla kulunut, mutta alueen yritysmaailmassa vallitsee aidosti tekemisen meininki.

Leppänen kertoo työpäivänsä jatkuvan haastattelun jälkeen melko tyypillisesti. Ohjelmassa on muussa yrityskaupan myyntiesityksen valmistelua sekä vastauksien viimeistelyjä asiakkaiden kysymyksiin.

Työpäivän ollessa ohi, Leppänen siirtyy mielellään toiseen ”valtakuntaansa”, joka löytyy Pyynikillä olevan kodin keittiöstä.

- Tykkään kokkailla ja leipoa. Bravuurina on pad thai ja makeammalta puolelta erityisesti kakut ovat tehneet herkkusuille kauppansa. Olen myös pitkään hionut täydellistä pizzapohjan reseptiä, jonka uskallan sanoa olevan jo nyt parempi kuin monessa ravintolassa, 5-vuotiaan tyttären perheenisä virnistää.

Loppuun vielä kolme nopeaa vakiokysymystä Heikille:

Ihailemasi henkilö: Frank Zappa, mies joka teki mitä halusi

Voimabiisi: Frank Zappa:  Muffin Man. Sopii myös ruoanlaittoteemaan.

Parasta Leckléllä: Työkaverit ja mahdollisuudet

 

Leckléläinen-juttusarjassa tutustutaan positiivisen juridiikan tekijöihin.

 

Jaa artikkeli