Lecklé­läi­nen - Lau­ri Tork­ke­li: Po­si­tii­vis­ta ju­ri­diik­kaa ja kan­sain­vä­lis­tä twis­tiä

2.4.2024

Lecklén juristin Lauri Torkkelin urapolku sisältää väkeviä kansainvälisiä vivahteita. Itä-Suomen yliopistossa suoritettujen oikeustieteen maisterin opintojen lisäksi Torkkeli on tutustunut Euroopan Unionin yritysjuridiseen sääntelyyn Edinburghin yliopistossa, josta takataskussa on kansainvälisen oikeustieteen maisterin paperit.

Torkkeli näkee, että maailmalta saadusta opista ja kokemuksista on merkittävää hyötyä juristin arjessa.

- Kansainvälinen osaaminen ja maailmalta hankitut verkostot auttavat suuresti erilaisissa toimeksiannoissa. Muun muassa EU-oikeuden tuntemus ja kansainväliset juristikontaktit ovat olleet oiva lisä asiakastyössä ja pystyn hyödyntämään niitä monipuolisesti erilaisissa kv-puolen kysymyksissä, Torkkeli kertoo.

2019 taloon tullut Torkkeli kuuluu pitkän linjan leckléläisiin. Torkkelin tie Leckléllä on kulkenut Jyväskylän ja Tampereen toimistojen kautta nykyiseen asemapaikkaan Helsinkiin.

Kattava ”toimistokierros” on antanut perspektiiviä ”leckléläisyyden” ydinolemukseen moneltakin kantilta.

- Tietyt asiat ovat Leckléllä samanlaisia toimistokaupungista riippumatta. Työyhteisössä elää vahva yhteishenki, johon kuuluu ammattimaisen työotteen lisäksi ripaus Lecklé-twistiä. Porukka koostuu itseohjautuvista ja oma-aloitteisista tiimiläisistä, jotka puhaltavat yhteen hiileen. Vaikka työskentelemmekin useassa eri kaupungissa, olemme silti yhtä ja samaa Leckléä, Torkkeli kehuu.

Torkkeli on erikoistunut Leckléllä yritys- ja kiinteistökauppaprosesseihin, erilaisiin kiinteistöjärjestelyihin sekä kaupallisiin sopimusjärjestelyihin.

- Toimeksiantoihin liittyy juridisten substanssiasioiden lisäksi vahvojen käytännön näkökulmien ja niiden jatkojalostustarpeiden, kuten asiakkaan taloudellisten- ja muiden tavoitetilojen seikkojen huomioiminen ja näitä tukevat ratkaisut. Lähdetään aina liikkeelle käytännöstä, eli asiakkaiden tarpeista ja tavoitteista, joihin sovitetaan juridinen substanssi. Jätetään turha jargon nolliin, Torkkeli kertoo.

Helsingin aluetta ja toimintaympäristöä Torkkeli pitää Lecklén näkökulmasta erittäin potentiaalisena.

- Pääkaupunkiseudun markkina on luonnollisesti meille tärkeä ja mielenkiintoinen. Yrityskentästä löytyy runsaasti Lecklén näköisiä toimijoita, joita on ollut mukava päästä konsultoimaan. Tiimimme on kasvanut tasaiseen tahtiin myös Helsingin kustannuspaikalla ja positiivisen juridiikan sanoma alkaa tulla yhä tunnetummaksi myös tällä etelässä, mikäs sen hienompaa.

Kuhmoisista kotoisin oleva Torkkeli viihtyy työajan ulkopuolella monipuolisesti harrastusten parissa. Metsästys, hiihto ja maantiepyöräily ovat keskisuomalaisten kangasmetsien kasvatin vapaa-ajan harrasteita. Kuten myös touhuilu klassikkoautojen parissa.

- Ajokausi on aivan kohta alkamassa, aivan tässä kädet syyhyää, Torkkeli myhäilee.

Kolme vakikysymystä Laurille:

Ihailemasi henkilö: Vesa-Matti Loiri

Voimabiisi: The Good Life – Frank Sinatra

Parasta Leckléllä: Tekemisen meininki ja yhteishenki.

 

Jaa artikkeli