Lecklé­läi­nen – Riik­ka Urt­ti: ”Asia­kas­työs­sä pe­rus­ta­na ovat luot­ta­mus ja il­ma­pii­ri”

28.2.2024

Oikeustieteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2014 valmistuneella Riikka Urtilla on Leckléllä monenkirjava rooli. Jyväskylän toimistolta käsin operoiva Urtti toimii Keski-Suomen aluejohtajana ja cv:hen on merkitty myös arvonimi tyhy-ryhmän puheenjohtajana.

Pääosan Urtin työarjesta nappaavat juristin tehtävät mm. yrityskauppojen ja sopimusoikeudellisten toimeksiantojen parissa.

- Noin 70 prosenttia työajastani kuluu yrityskauppa- ja yrityskauppaliitännäisten toimeksiantojen parissa, loppuosa kuluu pääasiassa sopimus- ja yhtiöoikeudellisiin toimeksiantoihin. Näiden ohessa vastaan myös Keski-Suomen alueellisen toiminnan kehittämisestä yhdessä huipputiimimme kanssa, Urtti esittelee.

Ennen Lecklélle siirtymistä Urtti kerrytti osaamistaan muun muassa vakuutusalalla. Keski-Suomen käräjäoikeudessa tuomioistuinharjoittelun vuonna 2019 suorittanut varatuomari kertoo, että nykyisessä toimessa parasta on asiakkaiden kanssa työskentely ja heille kokonaisvaltaisen avun tarjoaminen.

Urtin mukaan asiakastyössä kaiken perustana on luottamus ja ilmapiiri, joka rakentuu ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa.

- Haluan aina rakentaa asiakkaan kanssa luottamussuhteen, jossa kenenkään ei tarvitse esittää mitään. Leckléllä mm. Sivusen Jouni ja Wallenbergin Juho ovat olleet minulle hienoja esimerkkejä siitä, kuinka olemalla täysin oma itsensä, juristi voi rakentaa avoimen, ammattitaitoisen ja luottamuksellisen ilmapiirin, jossa myös asiakkaalla on helpompi esittää kysymyksiä tai pohtia itseään mietityttäviä asioita ääneen.

"Keski-Suomen alueella on hyvä draivi"

Kuusi vuotta sitten jyväskyläläistynyt Kalajoen kasvatti ylistää Keski-Suomessa vallitsevaa yleistä ilmapiiriä. Urtin mukaan alueen yrityskentässä on päällä raikas ja hyvä draivi, joka näkyy muun muassa panostuksina alueelliseen kehittämiseen ja kasvuyrittäjyyteen.

Lecklén näkökulmasta katsottuna alueella huokuu vahva potentiaali. Olemme palvelutarjontamme laajuuden myötä ainutlaatuinen toimija Keski-Suomen seudulla, mikä vahvistaa alueellista kehityspotentiaaliamme entisestään.

Urtti kertoo, että hektiselle työlle parasta vastapainoa tarjoaa liikunta sen eri muodoissaan. Vapaa-ajasta iso osa kuluu perheen kahden pojan touhuiluja seuratessa, mutta aina tilaisuuden tullen juristi vetää myös omat treenivaatteet päälle.

Pyrin liikkumaan mahdollisuuksien mukaan 4 kertaa viikossa. Crossfittia, juoksua, pyöräilyä tai hiihtoa sekä koiran kanssa ulkoilua. Monipuolisesti ja vähän fiiliksen mukaan.

 

Kolme vakikysymystä Riikalle:

Ihailemasi henkilö: Näitä on useampia ja he kaikki ovat vahvoja naisjohtajia/-vaikuttajia.

Voimabiisi: Vaihtelee päivittäin, voi olla Gettomasaa tai fiiliksestä riippuen esim. klassisia sävellyksiä.

Parasta Leckléllä: Timanttinen työyhteisö, työtehtävät sekä urapolku.

 

Leckléläinen-juttusarjassa tutustutaan positiivisen juridiikan tekijöihin.

 

Jaa artikkeli