Lecklé­läi­set ke­sä­lai­tu­mil­la: Jen­nin juok­su­len­kit

3.8.2023

Auringonpaiste, metsän tuoksu ja liikkumisen tuoma mielihyvä. Lecklén juristi Jenni Hakalan kesäpuuhiin kuuluu olennaisena osana juokseminen.

Millainen on Jennin lempilenkki kesällä ja miksi?

- Nyt ollaan juoksemassa Kangasalan ja Tampereen rajamaastoissa, Lamminrahkan ja Aitovuoren polkuverkostossa. Nämä ovat kotipolkujani, joita tulee sahattua eniten. Näitä polkuja yhdistellen syntyy kesän lempilenkkini, koska maisemat ovat ihanat: löytyy suomaisemaa, pitkospuita, hyvää metsäistä neulasbaanaa, sopivasti ylämäkeä ja kallioita, sekä teknisempää kivikkopätkää. Lisäksi metsässä tuoksuu kesäisin huumaavan ihanalta ja jo koivun, suopursun ja kukkivan hillan tuoksu kannustaa minua aina juuri tälle reitille. Vielä tärkein, eli tämän reitin varrelle osuu useampikin mahdollisuus pulahtaa järveen joko kesken lenkkiä tai sen jälkeen :)

Miksi tykkään juosta? 

- Minulla rakkaus juoksemiseen kiteytyy ainakin näihin: ensinnäkin juostessa tunnustan itselleni, että en tiedä missä omat rajani menevät ja haluan löytää ne ja sitten siirtää niitä. Toisekseen, erityisesti ultramittaisisa suorituksissa minua kiinnostaa ja kiehtoo se, millaisiin paikkoihin ihminen pääsee väsymyksen kanssa niin fyysisellä kuin psyykkiselläkin tasolla.

Jenni Hakala

Jaa artikkeli