Lecklén kump­pa­niur­hei­li­ja Ink­ki Ino­lal­le lois­ta­vaa me­nes­tys­tä MM-ki­sois­ta

9.2.2023

Lecklén kumppaniurheilija Inkki Inola taisteli tiukasti mitaleista paramaastohiihdon MM-kilpailuissa Ruotsin Östersundissa tammikuun lopussa. Lähimpänä jalometalia Inola oli päämatkallaan 18 kilometrin perinteisellä, josta irtosi tiukan taistelun jälkeen upea viides tila.

Inkki Inola:

"Valmistautuminen kisoihin ei mennyt toivotulla tavalla, kun Vuokatin erinomaisen maailmancup-avauksen jälkeen iski korona. Melkein kolme vuotta sitä sai väistettyä, mutta nyt se iski pahimpaan mahdolliseen aikaan. Itse tauti meni suhteellisen lievillä flunssan oireilla ohitse, mutta jälkitautien ja erityisesti sydänlihaspussin tulehduksen riskin vuoksi normaali harjoiteltu päästiin aloittamaan vasta vajaat kaksi viikkoa ennen MM-kisoja.

Ensimmäisenä kisana oli oma päämatka 18km perinteisellä ja Vuokatin kisojen perusteella se oli myös paras mitalisauma. Kisa lähti hyvin käyntiin ja vielä 9km kohdalla oli mitali tiukasti otteessa. Sen jälkeen kuitenkin musteni silmissä ja seinä nousi vastaan. Keuhkot leikkasivat kiinni kylmässä pakkasessa, joka aiheutti sen, ettei happi kiertänyt kunnolla lihakseen. Tämä aiheutti kramppeja. Matkasta tulikin taistelu maaliin pääsemisestä. Lopulta sijoitus oli viides, ja vaikkakin se on uran paras MM-tulos, niin se ei paljoa lohduttanut mitalin ollessa mielessä.

Toisena matkana oli vapaan sprintti. Keli oli onneksi leudompi, mutta keuhkot olivat edelleen aivan rikki edellisestä kisasta. Karsinta sujui siihen nähden hyvin, vaikka polte keuhkoissa oli maalissa kamala, ja olinkin siinä kuudes. Erään sain hyvän hiihdon ja finaalipaikka jäi vain muutaman sekunnin päähän. Lopputuloksena oli taas kelpo viides sija.

Viimeisenä matkana oli vapaan 10km, joka ei suuria odotuksia herättänyt, koska en edes muista milloin vapaan normaalimatka on kulkenut tyydyttävällä tavalla. Viimeiselle kierrokselle sain kaivettua yhden parhaista loppukireistä, vaikka keuhkot ja lihaksisto olivatkin äärirajoilla. Sain nostettua usean sijan niin, että maalissa nimi komeili kuudennella sijalla. Vaikka se olikin kisojen heikoin sijoitus, niin arvostan sen kyllä kisojen parhaaksi hiihdoksi, koska nyt tuli vahvin vapaan normaalimatkan kisa kahdeksaan vuoteen.

Vaikka mitali jäi jälleen saamatta, niin vapaan onnistuminen kääntää kokonaistuloksen niukasti plussalle. Varsinkin kun maailmancupin kokonaistilanteessa vankistettiin toista sijaa. Seuraavaksi käännän katseen kuukauden päästä Jenkeissä järjestettäviin maailmancupin finaaleihin, joista toivottavasti palataan kristallipallo kainalossa, Inola kertoo."

 

 

 

 

Jaa artikkeli