Ta­ri­noi­ta Lecklé­läi­sil­tä – Lau­ri Tork­ke­li

21.9.2022

Lehtometsistä Lecklélle

Tarinathan alkavat usein ns. juurilta – eikö? Omat juureni ovat Keski-Suomalaisissa lehtomaisissa kangasmetsissä, ja vaikka tämä aloitus kuulostaakin kliseiseltä, on sillä oma roolinsa osana tarinaa siitä, miten meikäläinen ajautui juristiprofession pariin.

Olen ollut perhetaustastani johtuen nuoresta pitäen matkassa metsätalouden- ja teollisuuden kiemuroissa. Muistan yläasteikäisenä pläränneeni läpi erästä metsäkiinteistön kauppakirjaa huomaten sattumalta ristiriitaa kauppakirjan ehdoissa. Nostin neronleimauksestani äläkän, ja lopulta kauppakirjan ehdoissa todellakin todettiin olevan epäsuhtaa. Kauppakirjahan tietysti oli jo näppärästi allekirjoitettu – eli loppu on siltä osin historiaa.

Tuolloin päässäni napsahti, että asioitahan saattaisi olla mielenkiintoista katsoa ns. juristikiikarien läpi. Yläasteen lakitiedon opinnot käytännön harjoituksineen vahvistivat mielikuvaa ja ajatusta siitä, kuinka osaava ”klausuulinikkari” itse asiassa voisikin toimia luomiensa ratkaisujen kautta yhtäältä ongelmanratkaisijana, mutta mikä tärkeämpää, uuden mahdollistajana. Opinpolku jatkui yliopistoon.

Yliopistovuosiini liittyi osaltaan kansainvälisyys, jolle moottorina toimivat mm. vanhempani ja alati kansainvälistynyt kotimainen liiketoimintakenttä. Suomen oikeusjärjestelmään keskittyneiden notaariopintojeni sekä kotimaisen oikeustieteen maisterin opintojen lisäksi päädyin suorittamaan kansainvälisen oikeustieteen maisterin tutkinnon Edinburghin yliopistossa, Skotlannissa. Huikea kokemus, niin akateemisesti, kuin myös opiskelijaelämän kannalta. Erikoistuin reissulla liike- ja yritysjuridiikkaan, mutta jäipä ”Edinburghin turneelta” salkkuun myös hieman tuomioistuintoiminnan makua sen kautta, kun neljän hengen tiimimme pääsi edustamaan yliopistoa virallisen European Law Moot Court -kilpailun alueellisiin finaaleihin Firenzeen. Hieno kokemus akateemisesti tämäkin, ja kyllä, myös opiskelijaelämän kannalta.

Olin opintovuosieni aikana työskennellyt juridisissa trainee -tehtävissä ”in housena” ja olipa opiskeluajalta kertynyt myös lähtötason liiketoimintakokemusta. Tähtäimessäni myös valmistumisen jälkeen olivat liikejuridiset in house -jurstin hommat lakiasiantoimiston sijaan – kunnes näin Lecklén toimitusjohtajan, Sivusen Jounin rekryvideon. Eroava rekryämistapa ja toimistosta saamani poikkeavan laid back -tyyppinen kuva herätti kipinän hakemukselle – sillä tiellä ollaan.

Vuodet Leckléllä ovat vierineet hujauksessa ja oppimiskäyrä on osana huikeaa työyhteisöä hyvällä pöhinällä työskennellessä ollut todella jyrkkä. Olen erikoistunut Leckléllä yritys- ja kiinteistökauppaprosesseihin sekä erilaisiin kiinteistöjärjestelyihin, joiden kanssa työskennellessä tunnen todellakin olevani oikeassa paikassa. Toivottavasti myös asiakas- ja muut yhteistyötahot näkevät asian samoin mm. toimeksiantojen tuloksena syntyneiden tulosten ja uusien mahdollisuuksien valossa.

Aloitin Lecklé -urani aikanaan Jyväskylän toimistolta, josta sittemmin siirryin Tampereen toimistolle ja viimeisimpänä Helsinkiin. Tähänastisen juridisen seikkailuni aikana on siis välillä käyty kaukanakin kotoa, josta myös toimistokaupungit ovat asteittain erkaantuneet, mutta juuret ja mieli ovat edelleen siellä Keski-Suomalaisessa lehtomaisessa kangasmetsässä ja näin tulee myös aina olemaan. Varsinkin viikonloppuisin ja lomilla!

Kirjoittaja:

Lauri Torkkeli

Lakimies

lauri.torkkeli@leckle.fi

Jaa artikkeli