Ta­ri­noi­ta lecklé­läi­sil­tä: Te­ro Kur­vi­nen - kie­kos­ta korp­puun

6.3.2023

Vuoden 2012 keväällä lapsuuden haaveeni jääkiekkoammattilaisuudesta meni murskaksi, kun tein päätöksen lopettaa lätkän. Olin saanut kunnian toimia kyseisellä kaudella Oulun Kärppien A-junioreiden kapteenina, mutta edeltävällä kaudella aiheutunut loukkaantuminen haittasi täysipainoista harjoittelua siinä määrin, että tavoitteellinen pelaaminen ei ollut enää kestävällä pohjalla. Myöhemmin olen kuitenkin todennut, että todellinen ammattilaisuus olisi kuitenkin ollut osaltani epärealistinen ja erilaiset uravaihtoehtospekulaatiot olisivat tulleet ennemmin tai myöhemmin osaltani ajankohtaisiksi.

Kun ajattelen asiaa jälkeenpäin, loukkaantumisesta oli minulle myös hyötyä. Kun olin noin neljä kuukautta sivussa joukkueharjoituksista, minulla oli hyvin aikaa miettiä muitakin alavaihtoehtoja ja lukea pääsykokeisiin. Olen aina ollut kiinnostunut taloudesta, liiketoiminnasta ja ihmisistä, joten minulle oli selvää, että haen lukemaan kauppatieteitä. Tavoitteeni toteutui ja valmistuin kauppatieteellisestä vuonna 2015.

Opintojen aikana työskentelin kesät pankissa ja myös yhden kevään Verohallinnossa. Melko pitkään suunnittelinkin, että tavoittelen uraa pankkimaailmassa. Heti valmistumisen jälkeen päädyin kuitenkin työskentelemään reiluksi neljäksi vuodeksi yhteen neljästä suuresta kansainvälisestä tilintarkastusketjusta, eli Big 4 -yhtiöön. Vuodet siellä menivät nopeasti ja tykkäsin Big 4-yhtiössä työskentelystä kovasti, sillä pääsin tekemään töitä useiden eri alojen ammattilaisten kanssa, kuten esimerkiksi juristien, veroasiantuntijoiden, tilintarkastajien ja joskus jopa IT-asiantuntijoiden. Omat työtehtäväni liittyivät vahvasti erilaisiin rakenne-, omitus- ja yritysjärjestelyihin, joissa tuli huomioida niin verotuksellinen, juridinen kuin taloudellinenkin näkökulma. Lisäksi näiltä vuosilta tarttui mukaan runsaasti toimialatietämystä eri toimialoja koskien.

Minulla on aina ollut kova palo kehittää itseäni ja vuonna 2019 minulle tuli mahdollisuus päästä kehittämään osaltani myös kasvuyritys Leckléä, joka on tarjonnut itselleni useita hauskoja hetkiä. Mieleeni on jäänyt esimerkiksi se, kun Lecklélle tuli alkuvaiheessa useampia uusia osaajia niin nopeasti, että työskentelin itse hetken aikaa entisen Tampereen Keskustorin toimistomme ikkunalaudalla, koska työpöydät eivät riittäneet kaikille ennen kuin muutimme uusiin isompiin toimitiloihin Satakunnankadulle. Olenkin ollut onnekas, kun olen päässyt osaksi erittäin positiivisen elämänasenteen omaavaa osaajajoukkoa, jossa fiksut yksilöt haluavat kasvaa ja kehittyä entisestään.

Vaikka Lecklén historia on suhteellisen lyhyt, on se kehittynyt lyhyessä ajassa monipalveluyhtiöksi, jonka liiketoimintalinjat koostuvat tällä hetkellä juridiikasta, verotuksesta ja corporate finance -palveluista. On ollut hienoa, kun olen päässyt mukaan kehittämään Lecklén liiketoimintoja monipuolisesti ja samalla olen saanut mahdollisuuden ottaa liiketoiminnallista vetovastuuta.

Hienot tarinat ja onnistumiset syntyvät harvoin ilman voittavaa tiimiä. Tämän opin jo urheiluaikana ja nämä opit ovat päteneet myös työelämässä.

Tero Kurvinen

CEO, Lecklé Corporate Finance Oy

040 352 8382

tero.kurvinen@leckle.fi

 

Jaa artikkeli