Ba­rik­ki Oy

10.1.2023

Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Lahti on ostanut jyväskyläläisen tilitoimisto Barikki Oy:n liiketoiminnan. Kuusi henkeä työllistäneen Barikki Oy:n liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella noin 0,5 miljoonaa euroa.

Barikki Oy:n omistajayrittäjä Jaana Ikkala kommentoi yritysjärjestelyä Rantalaisen tiedotteessa:

Jatkuvasti lisääntyvien viranomaisvelvoitteiden käytäntöön vieminen on tilitoimiston ja sen yrittäjän vastuulla. Kun samaan aikaan voimakas digitalisoituminen ja sen mahdollisuuksien hyödyntäminen asiakasyrityksissä vaatii tilitoimistolta yhä enemmän aikaa ja osaamista, yrittäjän aika ei enää riitä kaikkeen.”

Yritysjärjestely Rantalaisen kanssa mahdollistaa muun muassa irrottautumisen yrittäjälle kuuluneesta hallinnosta. Yritysjärjestelyn jälkeen Ikkala jatkaa Rantalaisen palveluksessa, koska Rantalainen pystyy tarjoamaan myös yrittäjyydestä luopuvalle asiantuntijalle monenlaisia mielenkiintoisia rooleja ja tehtäviä.

Yritysjärjestelystä

Lecklén Corporate Finance -tiimi toimi myyjän taloudellisena neuvonantajana yritysjärjestelyn kaikissa vaiheissa alkuvaiheen suunnittelusta yritysjärjestelyn loppuunsaattamiseen saakka. Lisäksi Lecklé monipalveluyhtiönä toimi yritysjärjestelyssä myyjän juridisena neuvonantajana.

Barikki Oy

Barikki Oy on kokonaisvaltaiseen kirjanpitoon ja yritysneuvontaan erikoistunut henkilökohtaisen palvelun tilitoimisto Jyväskylässä.  Barikki Oy tarjoaa laaja-alaisesti taloushallinnon palveluita, kuten kirjanpitoa, palkkahallintoa ja yritysneuvontaa pienille ja keskisuurille yrityksille. Barikki Oy:n asiakkaita palvelee kuusi taloushallinnon ammattilaista. Barikki Oy:n liikevaihto sen viimeksi päättyneellä tilikaudella oli n. 0,5 miljoonaa euroa.

Rantalainen

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka asiakkaita palvelee n. 1 200 koulutettua ammattilaista. Konserni tarjoaa paikallisesti kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille. Rantalaisen asiakkaina on noin 20 000 yritystä ja yhteisöä. Konsernilla on yhteensä yli 60 toimipistettä Suomessa ja Ruotsissa ja sen liikevaihto ylittää kuluvan vuoden aikana 110 miljoonaa euroa.

Jaa artikkeli