Hallintopalvelusopimus

Hal­lin­to­pal­ve­luso­pi­mus

Tuottaako tai ostaako yrityksenne hallintopalveluita muilta konserniyhtiöiltä? Ovatko konserniyhtiöiden väliset sopimukset enemmän suullisessa kuin kirjallisessa muodossa?

Jos vastauksesi esimerkkikysymyksiin oli "Kyllä", niin suosittelemme hallintopalvelusopimuksen laatimista. Perusteita hallintopalvelusopimuksen laadinnalle löytyy iso nippu edellä todettujen tilanteiden lisäksi.

Hallintopalvelusopimus on yksi konserniyhtiöiden välisistä keskeisistä sopimuksista, joka on syytä laatia huolella. Usein konsernin emoyhtiö tuottaa tytäryhtiöilleen hallintopalveluita vastiketta vastaan. Sekä pääomistajan että muiden osakkeenomistajien intressien mukaista on, että hallintopalvelusopimus on laadittu selkeästi ja tarkalleen osapuolten edustajien tahtotilan mukaisesti.

Hallintopalvelusopimuksessa sovitaan muun muassa tuotetuista palveluista ja laskutuksesta. Lähtökohtaisesti konserniyhtiöiden välisen laskutuksen tulisi olla markkinaehtoista, josta poikkeaminen voi herättää verokarhun mielenkiinnon. Tämänkin vuoksi hallintopalvelusopimus on syytä suunnitella tarkasti myös vero-oikeudellisesta näkökulmasta, sekä laatia kirjallisesti ja selkeästi, vaikka käytännön työ ilman lippuja ja lappuja sujuisikin kohtuullisesti. Yhtiöoikeudellisesti on tärkeä tunnistaa, että konsernissakin pätee erillisyhtiötä koskeva ajattelumalli, jolloin liiketoimintojen tulisi olla liiketaloudellisesti perusteltuja yksittäisten yhtiöidenkin osalta.

Otathan yhteyttä, mikäli heräsi ajatus siitä, että hallintopalveluita koskevat sopimuksenne eivät välttämättä ole aivan ajan tasalla. Lecklén asiantuntijat auttavat teitä laatimaan tarpeitanne vastaavasti räätälöidyn hallintopalvelusopimuksen.

Hinta:

Alkaen 800 euroa + alv.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.