Yrityskaupan verosuunnittelu

Yri­tys­kau­pan ve­ro­suun­nit­te­lu

Yrityskaupan verokysymyksiin kannattaa tutustua hyvissä ajoin, koska ne voivat olla taloudelliselta arvoltaan todella merkittäviä.

Yksi yrityksen elinkaaren merkittävimmistä vaiheista on yrityskauppa, joka tulee yrittäjän tai yrityksen eteen tyypillisesti kerran elämässä. Yrityskaupan verosuunnittelu kannattaakin kuitenkin hoitaa hyvissä ajoin kuntoon, mielellään jo vuosia ennen varsinaista h-hetkeä. Näin yritys ja yrittäjä ovat valmiina ottamaan ostajan vastaan, kun myynnin aika koittaa.

Yksinkertaistettuna yrityskaupan voi toteuttaa kahdella tavalla:

  1. Osakekauppana, jossa yrityksen omistaja myy omistamansa osakkeet, tai
  2. Liiketoimintakauppana, jossa yritys myy harjoittamansa liiketoiminnan.

Osakekaupassa veron maksaa myyjä. Vero maksetaan lähtökohtaisesti kauppahinnan ja hankintamenon erotuksesta. Luonnollisilla henkilöillä on hankintamenon lisäksi vaihtoehtoisesti käytettävissään ns. hankintameno-olettama, jonka suuruus vaihtelee omistusajan mukaan. Jossaikin tilanteissa osakekauppa voi olla kokonaisuudessaan verovapaa. Liiketoimintakaupassa mahdollisen veron maksaa luovuttajana toimiva yhtiö.

Jos tarkasteluun otetaan yritysjärjestelyvaihtoehdot, voidaan huomata, että yrityskaupan tosiasialliseen toteuttamiseen on olemassa lisäksi lukuisia eri keinoja. Toiset näistä keinoista ovat verotehokkaampia kuin toiset ja yrityksen myyjälle jäävä rahasumma voi vaihdella huomattavasti kaupan järjestelystä riippuen. Tästä syystä avain verotuksellisesti parhaaseen lopputulokseen niin myyjän kuin ostajankin kannalta on huolellisesti laadittu suunnitelma ennen yrityskaupan toteuttamista.

Lecklén kokeneet asiantuntijat auttavat mielellään suunnittelemaan juuri teille sopivat keinot yrityskaupan verotehokkaaseen toteuttamiseen.

Hinta:

Hinta alkaen 900 euroa + alv.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.