Osakekauppa

Osa­ke­kaup­pa

Harkitsetko yksityisen osakeyhtiön osakkeiden ostamista tai myymistä?

Osakeyhtiö on y-tunnuksella yksilöity itsenäinen oikeushenkilö, joka voi sitoutua sopimuksiin ja joutua oikeudelliseen vastuuseen. Osakeyhtiöllä voi olla yksi tai useampia osakkeenomistajia ja yhtiön osakkeilla voidaan käydä kauppaa melko vapaasti, huomioiden kuitenkin muun muassa yhtiön yhtiöjärjestyksen ja mahdollisen osakassopimuksen määräykset. Koska osakeyhtiö on itsenäinen oikeushenkilö, tulee osakekaupassa huomioida, että esimerkiksi yhtiön tekemät sitoumukset eivät kaupan yhteydessä jää myyjän vastuulle, vaan lähtökohtaisesti velvoittavat yhtiötä myös kaupan jälkeen. Yhtiön velvoitteisiin liittyvät riskit tulee tarvittaessa huomioida kauppahinnan määrittelyssä tai myyjän korvausvelvollisuuden piiriin kuuluvina seikkoina.

Osakekauppakirjan laajuus riippuu kohdeyhtiön rakenteesta ja harjoitetun liiketoiminnan luonteesta, taloudellisten intressien suuruudesta sekä kaupan osapuolten tahtotilasta. Keskeisiä sovittavia asioita ovat muun muassa kauppahinnan määrittely, myyjien yhtiöstä ja sen toiminnasta ostajalle antamat vakuutukset, osapuolten korvausvastuun laajuus ja mahdolliset erityiset kaupan yhteydessä annettavat sitoumukset kaupan toteuttamiseen tai kaupan kohteeseen liittyen. Oleellista on sopia myös siitä, milloin myyjän vastuu yhtiön toiminnasta päättyy ja milloin ostajan vastuu alkaa.

Ennen kaupan täytäntöönpanoa ostajan kannattaa tehdä tarpeelliseksi katsomassaan laajuudessa due diligence -tarkastus sen varmistamiseksi, että ostaja tietää, mitä tosiasiallisesti on ostamassa ja kykenee näin ollen varautumaan mahdollisiin riskeihin kauppakirjan ehdoissa tai muulla tavoin.

Lecklén kokeneet asiantuntijat avustavat sinua osakekaupan toteuttamisessa. Suunnittelemme ja toteutamme mielellämme toimenpiteitä yrityskaupan valmistelemiseksi. Lisäksi voimme avustaa due diligence -tarkastuksessa ja hoitaa dataroom -palvelun hallinnoinnin.

Hinta:

Erikseen sovittu kiinteä hinta tai tuntiperusteinen hinnoittelu.

 

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.