Yri­tyk­sen ar­von­mää­ri­tys

Tiedätkö, mikä on yrityksesi arvo? Miten yrityksellesi tehdään arvonmääritys?

Lecklé laatii vuosittain kymmeniä yrityksien arvonmäärityksiä erilaisiin tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin. Tilanteita, joissa arvonmääritys tulee tyypillisesti suoritettavaksi ovat esimerkiksi:

  • Yrityskaupat ja -järjestelyt
  • Strateginen työkalu - taloudellisten toimintaedellytysten vaikutus yrityksen arvoon
  • Yrityksen arvo ja toimiala-analyysit
  • Nettovelka ja nettokäyttöpääoman korjauserät osana yrityksen arvon arviointia
  • Sukupolvenvaihdokset
  • Avainhenkilöiden sitouttaminen

Arvonmääritys voidaan tehdä usealla eri tavalla, mutta lopulta arvonmäärityksen tavoite ja käyttötarkoitus määrittävät käytettävien menetelmien valinnan tapauskohtaisesti. Esimerkiksi tuottoarvoon perustuva arvonmäärityksen lähtökohtana on, että yrityksen arvo määrittyy sen tulevaisuuden tuottojen perusteella. Usein tuottoarvon määrittämiseen käytetään tulevaisuuden kassavirtoihin perustavaa mallia (ns. DCF-malli).

Hyvin laadittu arvonmääritys toimii keskeisenä osana erilaisten järjestelyiden suunnittelu- ja toteuttamisvaihetta. Säännöllisesti laadittu arvonmääritys toimii myös strategisena työkaluna arvioitaessa yrityksen taloudellisen suorituskyvyn vaikutusta sen arvon kehittymiseen.

Sovimme arvonmäärityksen toteuttamisesta lähtökohtaisesti kiinteän hinnan sen jälkeen, kun toteuttavan arvonmäärityksen laajuus ja käyttötarkoitus ovat selvillä.

 

Lue lisää arvonmäärityksestä:

Artikkeli arvonmäärityksen merkityksestä 
Artikkeli arvonmäärityksen erilaisista käyttökohteista 

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.