Optio-ohjelman suunnittelu ja toteutus

Op­tio-oh­jel­man suun­nit­te­lu ja to­teu­tus

Onko yrityksenne henkilöstö kultaa ja voittomarginaaliakin kalliimpaa? Oletteko harkinneet keinoja sitouttaa avainhenkilöitä yrityksen toimintaan entistä tiiviimmin?

Jos vastauksesi oli edes toiseen esitetyistä kysymyksistä "Kyllä", niin erilaisiin sitouttamisvaihtoehtoihin tutustuminen kannattaa. Palkka, provisiot, liikunta- ja lounassetelit ovat toki mainioita motivointikeinoja jo itsessään, mutta henkilöstön sitouttamiselle löytyy myös osakeperusteisia vaihtoehtoja. Yksi käytetty tapa on henkilöstön osakesitouttaminen optio-ohjelman avulla.

Optio-ohjelmassa työnantajayritys tarjoaa ohjelmaan osallistuville työntekijöille mahdollisuuden merkitä tulevaisuudessa osakkeita ennalta määriteltyyn hintaan saatujen optio-oikeuksien nojalla. Option käyttämiselle voidaan asettaa myös ehtoja, kuten taloudellisten tavoitteiden saavuttaminen. Huomioitavaa on, että ennalta määritellyn merkintähinnan ja option perusteella tehtävän osakemerkinnän välinen erotus katsotaan verotuksessa työntekijän verotettavaksi eduksi.

Optio-ohjelmaa laadittaessa on otettava huomioon niin osakeyhtiölain kuin verolainsäädännönkin kiemurat. Mikäli et kuitenkaan jostain syystä harrasta ko. säännösten tulkitsemista, ovat apunasi Lecklén asiantuntijat. Arvioimme kanssanne eri vaihtoehdot henkilöstön sitouttamiselle ja avustamme optio-ohjelman laatimisessa ja verolaskelmien laskemisessa.

Räätälöity optio-ohjelma on yrityksen kannalta toimiva ja kannustaa työntekijöitä kehittämään yrityksen liiketoimintaa. Optio-ohjelmaa laadittaessa on usein syytä tarkastella myös yhtiöjärjestyksen ja mahdollisen osakassopimuksen päivitystarvetta tai avainhenkilöille laadittavan erillisen osakassopimuksen laadintatarvetta.

Olethan yhteydessä asiantuntijoihimme, niin keskustellaan aiheesta lisää!

Hinta:

Alkaen 1.800 euroa + alv. (sisältäen optioehdot ja yhtiöoikeudelliset päätöksentekodokumentit)

Hinta ei sisällä kaupparekisterikustannuksia.

Mikäli tarvitsette apua liittyen verotuksellisten kysymysten osalta, niin annamme näistä tarjouksen keskustelun perusteella.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.