Pääomalainasopimus

Pää­oma­lai­na­so­pi­mus

Tarvitsetko apua pääomalainasopimuksen laadintaan?

Pääomalainan antaminen yhtiölle on yksi keino vahvistaa yhtiön rahoitustilannetta ja vaadittavaa oman pääoman riittävyyttä.

Pääomalaina on velka, jossa on sekä oman että vieraan pääoman piirteitä. Pääomalaina on yhtiön kannalta velkaa vaikkakin se voidaan ottaa huomioon oman pääoman riittävyyttä laskettaessa. Niin sanottuihin tavallisiin velkoihin nähden pääomalaina on kuitenkin viimesijaista velkaa. Tietyin ehdoin on mahdollista, että pääomalaina voidaan kirjanpidossa kirjata myös omana eränään suoraan omaan pääomaan.

Pääomalainasta säädetään osakeyhtiölain 12 luvussa. Pääomalainan pääoma ja korko saadaan maksaa yhtiön selvitystilassa ja konkurssissa vain muita velkoja huonommalla etuoikeudella.  Mikäli lainan ehdot ovat ns. uuden osakeyhtiölain mukaiset, saadaan velan pääomaa palauttaa ja korkoa maksaa vain siltä osin kuin yhtiön vapaan oman pääoman ja kaikkien pääomalainojen määrä maksuhetkellä ylittää yhtiön viimeksi päättyneeltä tilikaudelta vahvistettavan tai sitä uudempaan tilinpäätökseen sisältyvän taseen mukaisen tappion määrän. Pääomalainan pääoman tai koron maksamisesta yhtiö tai sen tytäryhteisö ei saa antaa vakuutta.

Pääomalainasopimus tulee osakeyhtiölain mukaan laatia kirjallisesti ja siihen tulee sisällyttää osakeyhtiölain edellyttämät maininnat.

Lecklén kokeneet asiantuntijat ovat apunasi pääomalainasopimuksen laadinnassa ja pitävät huolen, että asiakirjat ovat oikein ja lain mukaisesti laadittuja.

Hinta:

Alkaen 500 e + alv.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.