Työntekijöiden tietosuojaseloste

Työn­te­ki­jöi­den tie­to­suo­ja­se­los­te

Tietosuojalainsäädäntö edellyttää, että rekisteröidyille annetaan kaikki heidän henkilötietojensa käsittelyä koskevat tiedot tiiviissä, läpinäkyvässä, helposti ymmärrettävässä ja selkeässä muodossa. Informointivelvoitteen tarkoituksena on varmistaa, että rekisteröity saa selkeän ja kattavan kuvan henkilötietojensa käsittelystä kokonaisuudessaan.

Informointivelvoite ulottuu myös rekisterinpitäjän työntekijöihin. Työntekijöiden käyttöön on annettava muun muassa seuraavat tiedot:

 • Mikä on henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste
 • Kuinka kauan henkilötietoja säilytetään
 • Siirtyykö henkilötietoja Euroopan talousalueen ulkopuolelle
 • Mitä oikeuksia työntekijällä on henkilötietoihinsa liittyen

Informointivelvoite voidaan toteuttaa esimerkiksi työntekijöille laadittavan tietosuojaselosteen kautta. Velvoitteelle ei ole säädetty esimerkiksi rekisteröityjen määrään perustuvia poikkeuksia, eli se koskee organisaatioita henkilöstömäärästä riippumatta.

Lecklén asiantuntijat auttavat mielellään työntekijöiden tietosuojaselosteen laatimisessa. Aloitamme dokumentaation laatimisen tutustumalla organisaationne toimintaan – näin voimme varmistaa dokumentaation paikkansapitävyyden ja vaatimustenmukaisuuden.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

  Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

  Lähetä viesti

   Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.