Työsuhteen päättämismenettely

Työ­suh­teen päät­tä­mis­me­net­te­ly

Onko organisaatiossanne ilmennyt tarve päättää työntekijän työsuhde?
Vai onko sinun työsuhteesi päätetty ja haluat varmistaa työsuhteen päättämisen oikeudelliset perusteet?

Työsuhde voi olla toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy, jos työnantaja tai työntekijä irtisanoo tai purkaa sen. Työsopimuslain mukaan toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen irtisanominen voidaan tehdä vain asiallisesta ja painavasta syystä, mikäli irtisanominen tehdään työnantajan aloitteesta. Syy ei saa milloinkaan olla syrjivä. Lisäksi tulee huolehtia muun muassa siitä, että työsuhteen irtisanomisilmoitus on annettu asianmukaisesti. Työsopimus voidaan puolestaan taas purkaa vain erittäin painavasta syystä.

Työsopimuslaki määrittelee työsuhteen päättämisen edellytykset ja myös seuraukset, mikäli työsuhde todetaan päätetyn perusteettomasti. Seuraukset voivat olla tuntuvia. Näin ollen työsuhdetta päätettäessä on aina suositeltavaa varmistua tapauskohtaisesti siitä, että asiaa koskevan sääntelyn määräykset täyttyvät.

Avustamme teitä työsuhteen päättämistä koskevissa tilanteissa tapauskohtaisesti tarpeenne mukaan; neuvomalla tai kommentoimalla ja laatimalla asiakirjoja. Olemme tarvittaessa mukana myös päättämiskeskusteluissa.

Hinta:

Sovittu kiinteä hinta tai tuntiperusteinen hinnoittelu.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.