Vaarojen arviointi

Vaa­ro­jen ar­vioin­ti

Työturvallisuuslaissa säädetään työnantajan velvollisuudesta huolehtia työntekijän turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Työturvallisuuslaki edellyttää, että työnantajan tulee selvittää ja arvioida työpaikan vaaroja.

Työn ja toiminnan luonne homioon ottaen työnantajan tulee selvittää ja tunnistaa työstä, työajoista, työtilasta, muusta työympäristöstä ja työolosuhteista aiheutuvat haitta- ja vaaratekijät, ja jos niitä ei voida tulee arvioida niiden merkitys työntekijöiden turvallisuudelle ja terveydelle.

Arviota tehdessään työnantajan tulee ottaa huomioon mm. työntekijän ikä, sukupuoli ja ammattitaito ja muut henkilökohtaiset edellytykset sekä ikääntyminen. Lisäksi työnantajan tulee ottaa huomioon työn fyysiset kuormitustekijät sekä työn sisältöön, työn järjestelyihin ja työyhteisön sosiaaliseen toimivuuteen liittyvät kuormitustekijät.

Vaarojen arvioinnista on suositeltavaa tehdä kirjalliset dokumentit, jotta tarvittaessa pystytään osoittamaan se, että työnantaja on ryhtynyt tarvittaviin toimiin epäkohtien poistamiseksi.

Lecklén asiantuntijat auttavat mielellään vaarojen arvioimiseen liittyvissä käytännön kysymyksissä ja tarvittavien toimenpiteiden dokumentoinnissa.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.