Va­rain­siir­to­ve­roa koskeva konsultointi

Va­rain­siir­to­ve­roa kos­ke­va kon­sul­toin­ti

Askarruttavatko varansiirtoverotukseen liittyvät maksut ja velvoitteet?

Varainsiirtovero on kiinteistöjen ja arvopapereiden vastikkeellisiin luovutuksiin liittyvä, lähtökohtaisesti ostajan maksettavaksi tuleva vero. Varainsiirtovero on luonteeltaan oma-aloitteinen, minkä vuoksi se tulee itse laskea, ilmoittaa ja maksaa laissa säädettyjen määräaikojen puitteissa.

Kiinteistöjen ja liikeosakkeiden luovutuksissa varainsiirtoveron laskeminen on yleensä melko mutkatonta, mutta esimerkiksi asunto- ja kiinteistöyhtiöiden osakkeiden luovutuksissa tulee huomioida myös yhtiölainat. Lisäksi eri yritysjärjestelyissä varainsiirtoveron määrä voi vaihdella toteuttamistavasta riippuen. Huolellinen suunnittelu ja varainsiirtoveron perusteiden ymmärtäminen voi useissa tilanteissa tuoda selvää säästöä.

Joskus varainsiirtoveroa on voitu maksaa myös enemmän kuin laki edellyttäisi. Tällöin on mahdollista hakea liikaa maksetun varainsiirtoveron palautusta Verohallinnolle tehtävällä hakemuksella, jonka laadinnassa autamme teitä myös mielellämme.

Lecklén veroasiantuntijat neuvovat sinua mielellään rautaisella asiantuntemuksella varainsiirtoveroon liittyvissä kysymyksissä.

Hinta:

Erikseen sovittava kiinteä hinta tai tuntiperusteinen hinnoittelu.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.