Lecklé­läi­nen - Pet­te­ri Tiai­nen: ”Kuo­pion ja Poh­jois-Sa­von seu­dul­la on ai­to yh­des­sä te­ke­mi­sen mei­nin­ki”

6.2.2024

Lecklén arvonlisäveroasiantuntija ja Kuopion ja Pohjois-Savon aluejohtaja Petteri Tiainen vastaa haastattelusoittoon tien päältä. Marraskuussa Leckléllä aloittanut Tiainen kertookin, että ensimmäisten kuukausien tavoitteena on tutustua mahdollisimman paljon alueen potentiaalisiin asiakkaisiin, verkostoihin ja sidosryhmiin.

- Kuopion ja Pohjois-Savon alue on minulle sinänsä hyvin tuttu, mutta jo tässä alkuvaiheessa vastaan on tullut monta uutta kasvoa ja toimijaa, siilinjärveläislähtöinen Tiainen kertoo.

Ennen Lecklélle tuloa Tiainen on työskennellyt muun muassa Big Four -yhtiössä ja pienemmässä tilintarkastusyhteisössä. Lisäksi Tiaisella on pitkä ja monipuolinen tausta Verohallinnossa erilaisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä ja valtakunnallisissa arvonlisäverotuksen ohjaus- sekä kehittämistehtävissä.

Mutta mikä on saanut miehen aikanaan ajautumaan arvonlisäverotuksen pariin?

- Ehkä ajautuminen onkin tässä sopiva termi. Tapahtumien juuret juontavat Verohallinnon ajoille, jossa aloitin aikanaan tuloveropuolella. Jossain vaiheessa siellä metsästettiin alvipuolelle tekijää. En tiedä eikö kukaan muu suostunut hyppäämään siihen kelkkaan, mutta minä nuorena ja reippaana kaverina olin aina valmis kokeilemaan uutta.

Ja sillä tiellä Lecklén Savon vahvistus on edelleen. Tiaisen mukaan arvonlisäverotuksessa on tiettyjä erityispiirteitä, jotka tekevät sen parissa työskentelystä erityisen mielenkiintoista.

- Arvonlisäverotukseen liittyvät asiat ovat yrityksille erityisen tärkeitä, koska mahdolliset virheet kertautuvat alvin osalta erittäin nopeasti. Kaikki eivät varmasti edes hoksaa sen merkitystä ja erityispiirrettä ja tämän takia asiantuntijoiden käyttö on hyvää varautumista, ennen kuin mahdollinen ongelma on käsillä.

Tiainen pääsee niin arvonlisäverotuksen parissa kuin Pohjois-Savon aluejohtajana tapaamaan paljon ihmisiä monelta eri sektorilta. Tiaisen mukaan parhaita ja antoisimpia työtehtäviä ovatkin keskustelut asiakkaiden kanssa heidän toiminnastaan ja esimerkiksi yritysten historiasta.

- Tarinat ja taustoitukset lisäävät omaa ymmärrystäni ja antavat minulle konkreettista tietoa siitä, miten voin olla avuksi. Sehän tässä työssä on aivan keskeinen ajatus. Usein henkilökohtaisissa keskusteluissa jostain aivan sivulauseesta on poimittavissa tärkeä pointti, joka avaa asiakassuhteelle vielä alkuperäistäkin laajemman kulman.

"Alueen imago on hyvin positiivinen"

Novapoliksen tiloissa Kuopion Viestikadulla sijaitseva Lecklén viides toimisto on yrityksen itäisin toimipiste. Tiaisen mukaan Kuopion toimiston lanseeraus sopii erinomaisesti yrityksen strategiaan, jossa Lecklé haluaa palvella asiakkaitaan mahdollisimman laaja-alaisesti mahdollistaen sen, että korkean profiilin laki- ja veropalveluita, CF-palveluita ja HR-palveluita on tarjolla myös maakunnissa.

- Pohjois-Savon kolmessa suuressa kaupunkikeskittymässä Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa on runsaasti kasvavaa yritystoimintaa monipuolisesti eri toimialoilta. Alueen imago on hyvin positiivinen ja esimerkiksi Kuopio pärjää loistavasti erilaisissa vetovoimamittauksissa. Tämä luo hedelmällisen maaperän myös yrityksille. Ja mikä parasta, kaikkien sidosryhmien välillä vallitsee aito, positiivinen yhdessä tekemisen meininki, Tiainen kehuu.

Kun arvonlisäveropaperit ja aluejohtajan vakanssi laitetaan työpäivän päätteeksi sivuun, suuntaa Tiainen mielellään urheilun pariin. Kuntosali, hiihto, juoksu ja erilaiset pallopelit ovat Tiaisen sydäntä lähellä, kuten myös monipuolinen penkkiurheilu. Etenkin paikallisesta näkökulmasta.

- KalPaa ja toki myös muita keltamustia tässä kannatetaan!

Kolme nopeaa Petterille:

Ihailemasi henkilö?: - Kimmo Timonen. Savon oma poika raivasi pienikokoisena puolustajana altavastaajalähtökohdista tiensä Stanley Cup -voittajaksi, loistava esikuva kaikin puolin myös uran jälkeen mm. hyväntekeväisyystyön saralla.

Voimabiisi?: Avicii – Hey Brother

Parasta Leckléllä? Yhteishenki loistavien asiantuntijoiden kesken.

 

Leckléläinen-juttusarjassa tutustutaan positiivisen juridiikan tekijöihin.

Jaa artikkeli