Ta­ri­noi­ta lecklé­läi­sil­tä – Lau­ri Pyö­kä­ri

19.7.2022

Haaveilevasta kalastajasta vastuunkantajaksi

Minulla ei ollut mitään selkeää lapsuuden haaveammattia, mutta alusta alkaen olin kyllä asettanut tähtäimen korkealle. Haaveilin lempisatuni Jaakko ja pavunvarsi Jaakko-pojan tapaan kiipeäväni korkealle, hankkivani kultamunia munivan hanhen sekä hurmaavani kauniin prinsessan – en kuitenkaan laulun avulla, sillä musiikinopettaja kehotti minua keskittymään laulun sijaan jalkapalloon.

Merkittävä käännekohta pikkupojan elämässäni oli se päivä, jolloin sain perhovavan ja sillä ensimmäisen kalani. Siitä päivästä eteenpäin ponnistelin ahkerasti kehittyäkseni taitavaksi perhokalastajaksi. Kehittyminen edellytti siirtymistä haaveilusta luonnon ja sen ilmiöiden hartaaseen tutkimiseen, vuorovaikutukseen tieteen kanssa ja perehtymistä englanninkieliseen kirjallisuuteen. Matemaattis-loogiset ja luovat kouluaineet tukivat kehitystäni, jota nuoruudessani rahoitin myös perhoja myyntiin sitomalla.

Jossain vaiheessa koulu-uraani tein havainnon, että lakimiehen ammatissa vaaditaan jatkuvaa uuden oppimista, asioiden syvällistä ymmärtämistä ja kokonaisuuksien hahmottamista yhdistettynä matemaattisloogiseen ja luovaan ajatteluun, jotka mielsin tärkeimmiksi motivaationi lähteiksi. Havainnon tehtyäni päätin ryhtyä lakimieheksi.

Oikeustieteitä opiskellessani innostuin monesta aiheesta, suoritin paljon kursseja, joista osan Leicesterin yliopistossa Englannissa ja syventävät opinnot esine- ja vakuusoikeuden alalta moderneista rahoitus- ja vakuusjärjestelyistä. Lisäksi suoritin muun muassa kauppatieteiden opintoja.

Työurani on noudattanut ajopuuteoriaa. Olin valmistumisen jälkeen päätymässä rahoitus- ja vakuusoikeuden jatko-opintoihin New Yorkiin, mutta sen sijaan päädyinkin rikosjuristiksi Tampereelle, ja sitten tuomioistuin- ja syyttäjälaitosten kautta takaisin liikejuridiikan pariin. Nyt minulla on yli 20 vuoden kokemus liikejuridiikasta ja asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Tykkään sekä asiantuntijatyöstä jatkuvine haasteineen että yrityksille tarjottavien palveluiden ja organisaation toiminnan kehittämisestä. Sopimusjuridiikka, työoikeus ja riitojen ratkaisu Leckléllä tarjoavat runsaasti haasteita.

Taitava lakimies kehittää itseään jatkuvasti palvellakseen asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Hän hallitsee erikoisalansa ja osaa huomioida asiakkaan toimintaympäristön, ansaintamallit, tulevaisuuden haasteet ja sidosryhmäsuhteet. Asiakastyössä keskeistä on asiakkaan aito kuunteleminen ja täsmällinen tarpeisiin vastaaminen selkeitä ratkaisuja tarjoten.

Vaikka sisimmässäni olen ehkä enemmän kalamies kuin lakimies, niin lakimiehenä tavoitteeni on palvella asiakkaita mahdollisimman taitavasti aloittelevan kalamiehen innokkuudella, mutta kokemuksen tuomalla maltilla ja harkinnalla.

Kirjoittaja:

Lauri Pyökäri

Varatuomari

lauri.pyokari@leckle.fi

Jaa artikkeli