Ositus- ja perinnönjakokirja

Osi­tus- ja pe­rin­nön­ja­ko­kir­ja

Onko perunkirjoitus tehty, mutta omaisuus jäänyt jakamatta? Oletteko tekemässä perinnönjakoa kuolinpesässä, jonka yhtenä osakkaana on leski? Onko jakamattoman kuolinpesän yhteishallinto alkanut rasittaa?

Kuoleman jälkeen on toimitettava perunkirjoitus, jonka tärkein tehtävä on toimia ilmoituksena Verohallintoon. Perunkirjoituksessa omaisuutta ei jaeta. Kuolinpesä voidaan jakaa, kun se on saatettu jakokuntoon. Ennen perinnönjakoa on suoritettava omaisuuden ositus tai erottelu, mikäli kuolinpesän osakkaana on leski. Osituksen myötä saadaan selville perittävän jäämistön laajuus, johon vaikuttaa erityisesti avio-oikeuden laajuus.

Myös lesken suojasäännöksillä saattaa olla vaikutusta perinnönjaossa. Leskellä on oikeus olla maksamatta tasinkoa kuolinpesän osakkaille ja hänellä on myös oikeus pitää yhteisenä kotina käytettyä tai muuta sopivaa asuntoa jakamattomana hallussaan määrättyjen edellytysten täyttyessä.

Perinnönjaosta voidaan sopia sitä koskevan lainsäädännön asettamissa puitteissa. Siitä laaditaan perinnönjakokirja, jolla perittävä omaisuus siirtyy perillisille. Jakokirjasta ilmenee mitä kukin perillinen saa ja mistä vastaa.

Perinnönjaon toimittamiselle ei ole määräaikaa ja kuolinpesä voi toimia myös jakamattomana. Tällöin on hyvä huomata, että kaikki kuolinpesän päätökset täytyy tehdä yhdessä ja jos yksikin kuolinpesän osakas vastustaa, ei päästöstä saada tehtyä.

Asiantuntijamme avustavat teitä mielellään osituksen ja perinnönjaon toteuttamisessa kokonaisvaltaisena pakettina, tilanteenne vaatimalla tavalla.

Hinta:

Perinnönjakokirja perusversio 900 euroa +alv (sisältäen sopimuksen laatimisen ja yhden muokkauskierroksen ja neuvottelun).

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.