En­nak­ko­rat­kai­su­ha­ke­mus

Verotus on monilta osin tulkintaa ja harkintaa. Mitä isompi intressi sitä vakavammin kannattaa harkita verottajan kannan vahvistamista etukäteen.

Veropykäliä ei ole aina yksiselitteistä tulkita eikä jokaiseen kysymykseen löydy Verohallinnon julkaistua kannanottoa tai oikeuden antamaa ratkaisua. Tapaus on silloin tulkinnanvarainen, joten mikä avuksi?

Epävarmassa tilanteessa vastaus on useimmiten Verohallinnon ennakkoratkaisu. Suosittelemme ennakkoratkaisun hakemista erityisesti silloin, kun tilanteeseesi liittyy tulkinnanvaraisuutta tai kysymyksessä on suuri taloudellinen intressi. Ennakkoratkaisuhakemuksella saat ennakolta vastauksen siihen, miten Verohallinto tulee menettelemään sinun tai yrityksenne veroasiassa. Parhaaseen lopputulokseen päästäkseen ennakkoratkaisuhakemuksessa on tärkeää esittää suunnittelemasi toimenpide ja sen perusteet selkeästi ja täsmällisesti. Verohallinnon antama ennakkoratkaisu sitoo siinä kuvatuissa olosuhteissa Verohallintoa ja poistaa huolen jälkeenpäin tapahtuvilta tulkintaerimielisyyksiltä.

Ennakkoratkaisua voidaan hakea niin yritystä kuin yksihenkilöä koskevaan verokysymykseen. Ennakkoratkaisu haetaan tyypillisesti erilaisiin yritysjärjestelyihin (esim. jakautuminen, liiketoimintasiirto, osakevaihto), sukupolvenvaihdostilanteisiin sekä uusien liiketoimintamallien arvonlisäverokohteluun. Avustamme mm. tuloveroon, arvonlisäveroon, perintö- ja lahjaveroon sekä varainsiirtoveroon liittyvien ennakkoratkaisuhakemusten laatimisessa.

Hinta:

2.000-5.000 euroa + alv. (sisältää ennakkoratkaisuhakemuksen laadinnan)

Verohallinnon veloittamat kustannukset eivät sisälly hintaan.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.