Yrityskauppaan valmistautuminen

Yri­tys­kaup­paan val­mis­tau­tu­mi­nen

Oletteko mahdollisesti kypsytelleet ajatusta yrityksen myymisestä tai päinvastoin suunnitelleet toiminnan laajentamista tai aloittamista yrityskaupalla?

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty -sanonta pätee erityisen hyvin yrityskauppoihin. Yrityskauppoihin ryhdyttäessä on tärkeää, että tuleviin toimenpiteisiin on varauduttu ajoissa, sillä yrityskauppaprosessit ovat tyypillisesti aikaa vieviä. Yrityskaupassa tulee osata ottaa huomioon niin taloudelliset, verotukselliset kuin juridiset näkökulmat.

Kuten kaikissa kauppatilanteissa, ostaja haluaa varmistaa, että ostettava kohde ei ole pelkästään päältä kaunis vaan myös sisältö eli liiketoiminta on kunnossa ja sitä on hoidettu hyvin. Erilaiset rakennejärjestelyt kuten jakautuminen tai liiketoimintasiirto, joiden avulla myytävä yritys voidaan saattaa ennakkojärjestelyin myyntikuntoon, voivat tulla kyseeseen ennen yrityskauppaa edeltävänä järjestelynä. Rakennejärjestelyiden avulla voidaan myytävästä yrityksestä esimerkiksi siirtää pois sellaisia omaisuutta, joka ei ole keskeisessä roolissa liiketoiminnan kannalta eikä näin ollen ostajan mielenkiinnon kohteena. Myös ostajan on tärkeää miettiä yritysrakenne kuntoon ennen ostoa, jotta yrityskaupan rahoitus saadaan maksettua takaisin mahdollisimman jouhevasti. Intressissänne saattaa olla myös omistusrakenteen muuttaminen ennen kauppaa. Lecklén asiantuntijat auttavat arvioimaan, mitkä toimenpiteet olisivat kannaltanne parhaita.

Mikäli ette ole vielä täysin varma, miten tulisitte toteuttamaan yrityskaupan, suosittelemme tutustumaan myös liiketoimintakauppaan ja osakekauppaan. Keskeinen ero näiden välillä on se, että liiketoimintakaupassa myyjänä toimii toimintansa myyvä yhtiö, kun taas osakekaupassa myyjänä toimii osakkeiden omistaja.

Lecklén kokeneet asiantuntijat avustavat sinua yrityskauppaan valmistautumisessa ja auttavat sinua välttymään kalliilta ja turhilta veroseuraamuksilta, joita yrityskaupan huono ja/tai puutteellinen valmistelu voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa. Olemme mukana myös DD-tarkastuksissa ostajan tai myyjän toimeksiannosta.

Hinta:

Erikseen sovittu kiinteä hinta tai tuntiperusteinen hinnoittelu.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.