Kiin­teis­tö­kau­pan ve­ro­suun­nit­te­lu

Oletko luovuttamassa tai ostamassa kiinteistöä, mutta kyseisen kaupan veroseuraamukset askarruttavat?

Potentiaalisia tilanteita ennakolliselle suunnittelulle on useita yllä mainittujen lisäksi. Suosittelemme kiinteistökaupan verosuunnittelun aloittamista hyvissä ajoin ennen kaupantekoa.

Kiinteistön myynnistä mahdollisesti syntyvä luovutusvoitto on myyjälle veronalaista tuloa. Veron laskeminen ja määrä riippuvat muun muassa siitä, onko luovuttajana yksityinen henkilö vai esimerkiksi osakeyhtiö.

Kiinteistöä hankittaessa tulee mietittäväksi se, ostetaanko kiinteistö ostajan omaan omistukseen vai perustetaanko erillinen kiinteistöyhtiö. Mikäli valinta on jälkimmäinen, tulee lisäksi päättää, onko ostava yhtiö tavallinen vai keskinäinen kiinteistöyhtiö vai mahdollisesti kommandiittiyhtiö. Tähän puolestaan vaikuttavat mm. kiinteistökaupan rahoitus, kiinteistön käyttötarkoitus ja kiinteistön ostajatahot. Eri vaihtoehdoilla on myös erilaiset veroseuraamukset. Myös varainsiirtovero tulee ottaa huomioon kiinteistökauppaa suunniteltaessa. Yhtiön nimiin perustettaessa tulee olla huolellinen, jotta asiassa ei tule määräajan tai perustajien muuttumisen johdosta varainsiirtovero kahteen kertaan maksettavaksi.

Kiinteistöhankintoihin liittyy myös arvonlisäverokysymyksiä silloin, kun kiinteistöä käytetään arvonlisäverollisessa toiminnassa. Huomioitava tilanne on muun muassa kiinteistöinvestointeihin liittyvä ja ostajalle siirtyvä tarkastusvelvollisuus.

Lecklén asiantuntijat avustavat sinua verotehokkaan kiinteistökaupan suunnittelussa ja toteutuksessa. Kartoitamme eri toteuttamisvaihtoehdot toiveitasi vastaavalla tavalla, sekä avustamme sinua tarvittaessa kiinteistökaupan suunnittelusta aina kauppakirjan allekirjoitushetkeen ja veroilmoituksen antamiseen saakka. Tarvittaessa avustamme sinua ennakkoratkaisun hakemisessa.

Hinta:

Erikseen sovittu kiinteä hinta tai tuntiperusteinen hinnoittelu.

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.