Su­ku­pol­ven­vaih­dos

Onko suunnitelmissasi yritys- tai maataloustoiminnan omistuksen siirtäminen seuraavalle sukupolvelle?

Joko haaveilet rauhallisista hetkistä kiikkustuolissa loimuavan takkatulen ääressä? Vai oletko vielä jatkamassa toimintaa, mutta haluat ottaa seuraavaa sukupolvea mukaan omistajakuntaan?

Mikäli vastauksesi johonkin kysymyksistä oli "Kyllä", suosittelemme tulevaisuuden omistajarakenteen suunnittelun aloittamista mahdollisimman pian.

Sukupolvenvaihdoksella tarkoitetaan lähtökohtaisesti yritys- tai maataloustoiminnan siirtämistä toiminnan jatkajalle. Toiminnan siirto sukupolvenvaihdoksena toteutetaan tavallisesti lahjana tai lahjanluonteisena kauppana. Jälkipolven sitouttaminen toimintaan on luonnollisin syy sukupolvenvaihdoksen toteuttamiseen. Sukupolvenvaihdos voidaan nähdä myös osana laajempaa perhevarallisuuden suunnittelua.

Verolainsäädännön sisältämät huojennussäännökset mahdollistavat verotehokkaan sukupolvenvaihdoksen toteuttamisen. Sukupolvenvaihdoksen suunnittelussa on kuitenkin oltava huolellinen, jotta kaikki laissa säädetyt edellytykset varmasti täyttyvät. Huolellinen suunnittelu on tässäkin asiassa kaiken A ja O.

Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä on yleensä syytä katsastaa myös omistajien suhteisiin vaikuttavat muut asiakirjat, kuten osakeyhtiössä yhtiöjärjestys ja osakassopimus sekä tarvittaessa myös testamentit ja avioehdot. Kokonaisvaltaisesti toteutettu sukupolvenvaihdos sujuvoittaa toiminnan jatkuvuutta tulevaisuudessa.

Onnistunut sukupolvenvaihdos on yrityskohtaisesti räätälöity prosessi. Kokeneet asiantuntijamme osaavat löytää tarpeisiinne sopivat ratkaisut ja toimintavaihtoehdot sekä auttavat navigoimaan säädösviidakossa. Avustamme teitä laatimaan tarpeitanne vaativan suunnitelman ja huolehdimme sen toteuttamisesta kanssanne alusta loppuun laatien tarvittavat ennakkoratkaisuhakemukset, sekä tilanteen vaatimat muut asiakirjat.

Hinta:

Hintaesimerkki: 8.000 euroa + alv. (sisältäen lahjaverolaskelma, ennakkoratkaisuhakemus, lahjakirja, lahjaveroilmoitus, osakassopimus, yhtiöjärjestyksen muutos)

 

Varaa maksuton alkukartoitus tai lähetä viesti

Varaa

    Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.

    Lähetä viesti

      Lomake on suojattu roskapostin estämiseksi Googlen reCAPTCHA-palvelulla, johon liittyy palvelun tietosuojaseloste ja käyttöehdot.